video foto - protest la consiliul județean sibiu. mesajele manifestanților

Aproximativ 60 de angajați ai DGASPC Sibiu au pichetat miercuri dimineața sediul consiliului Județean Sibiu. Oamenii, la fel ca și în vară, când au mai venit aici de două ori, sunt nemulțumiți de faptul că de câteva luni nu li s-au plătit sporurile.

Protestul a fost împărțit în două- au venit cei de la Sanitas, dar și reprezentanți ai Sindicatului Cartel Alfa. Cele două părți au ntrat separat la negocieri cu reprezentanții consiliului Județean. Primii care au ieșit de acolo, cei de la Cartel Alfa, spun că au obținut un rezultat.

”Consiliul Județean a înțeles problema și au promis că de la 1 noiembrie pentru copii și adulți se vor acorda sporurile prevăzute de HG 153 la nivel minim. Asta înseamnă că în sfârșit județul sibiu a devenit un județ corect, care respectă legea în țăara asta”, a declarat Toma Zlătar, liderul Cartel Alfa Sibiu.

video foto - protest la consiliul județean sibiu. mesajele manifestanților video foto - protest la consiliul județean sibiu. mesajele manifestanților

În același timp, Dan Pirnoiu, liderul Sanitas Sibiu, înainte de a intra la negocieri a declarat că ”De pe ordinea de zi a Consiliului Județean a fost scoasă permanent problema legată de sporuri. S-a discutat numai despre salarii. Am făcut o întâlnire la Comisia de Dialog Social la Prefectură unde Consiliul Județean nu a participat. Iar ca ordonatorul principal de credite să nu participe mi se pare puțin ciudat. Și atunci ce să facem, că altă soluție nu avem. Și dacă lucrurile nu se rezolvă o să ajungem și la alte forme de protest și mai severe decât ăsta”.

video foto - protest la consiliul județean sibiu. mesajele manifestanților video foto - protest la consiliul județean sibiu. mesajele manifestanților

Ultima oră

Comentariul meu