simulare de incendiu la aeroportul din sibiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu desfăşoară, în data de 08.11.2018, ora 11:00, un exerciţiu în vederea antrenării structurilor de management, precum şi cu forţe în teren, având ca temă un incendiu produs la o aeronavă pe timpul aterizării pe pista Aeroportului Internaţional Sibiu.

Organizarea şi desfăşurarea intervenţiei cu forţe şi mijloace aparţinând subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Sibiu şi celorlalte forţe de sprijin (Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Direcția Județeană de Informații Sibiu, Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport SIBIU, Spitalul Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, Serviciul pentru Situații de Urgență Aeroport) în cazul producerii unei situaţii de urgenţă generată de un incendiu produs la o aeronavă în zbor, situaţie ce poate genera un accident de aviaţie civilă cu victime multiple şi pasageri care nu se pot evacua singuri. În cadrul exerciţiului se va urmări modul de cunoaştere şi executare a atribuţiilor de către personalul participant în vederea organizării şi conducerii intervenţiei în cazul producerii unei situaţii de urgenţă la obiectivul menţionat, precum şi a modului de rezolvare şi acţiune în cadrul anumitor situaţii operative create.

Având în vedere fumul care se va degaja, ca urmare a declanșării unui incendiu controlat la obiectivul menționat, traficul rutier ar putea fi afectat pe o porțiune din Drumul Național 1, șoseaua Alba Iulia, zona aeroport.
„Recomandăm cetățenilor care tranzitează zona aeroportului să nu intre în panică și să respecte indicațiile forțelor aflate la fața locului. De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, atenționăm participanții la trafic să ia măsuri de conduită preventivă și adaptare a vitezei la condițiile de trafic”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu