”busu” transferat cu elicopterul smurd de la craiova la bucurești

Florin Busuioc a fost transferat la un spital din Capitală pe parcursul zilei de miercuri, cu ajutorul unui elicopter de la SMURD.

Elicopterul SMURD cu care a fost adus actorul Florin Busuioc de la Spitalul din Craiova a ajuns în Capitală, la Detasamentul de Pompieri Morarilor, de unde urmează să fie transportat la Spitalul din Fundeni.
Actorul Florin Busuioc a suferit, marți seară, un infarct miocardic după un spectacol la Craiova, fiind transportat la Spitalul de Urgență din oraș pentru o intervenție chirurgicală.
Ministerul Sănătății a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că după aproximativ 3 ore din momentul în care Florin Busuioc a fost preluat de echipele SMURD și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, medicii specialiști „au aplicat corect procedurile medicale care se impun în astfel de situații, inclusiv montarea unui stent”, în prezent starea actorului fiind stabilă, sub supravegherea medicilor de la ATI.
„Operația a fost realizată în cadrul Clinicii de cardiologie intervențională din cadrul SCJU Craiova, de către o echipă condusă de dr. Paul Trașcă, medic primar cu competență în cardiologie intervențională și asistat de dr. Eugen Țiereanu, medic rezient anul 5 și dr. Emilia Goanță, medic specialist cu competență europeană în electrofiziologie. Deoarece în acest moment SCJU Craiova nu are numărul de medici necesari pentru organizarea unor gărzi în specialitatea cardiologie intervențională, unitatea sanitară organizează gărzi la domiciliu pentru această specialitate, astfel încât să asigure intervenția în cazuri de urgență”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.
Potrivit documentului citat, garda la domiciliu este o soluție practicată în mai multe spitale din Europa care se confruntă cu lipsa de personal, iar la Craiova, deși s-ar fi scos posturi la concurs, nu au venit medici specialiști.
“Procedurile aplicate în acest caz au fost corecte. Pacientul a avut parte de cele mai bune îngrijiri. Însă, avem nevoie de medici specialiști în Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară. Am convingerea că majorările salariale acordate de Guvern anul acesta, achizițiile de aparatură de înaltă performanță și proiectele noilor spitale vor determina medicii să rămână în țară, unde avem mare nevoie de personal”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.
Doctorul Octavian Istratoaie, șeful secției de Cardiologie de la Craiova, nu a răspuns la telefon seara trecută atunci când a fost căutat pentru a interveni de urgență în cazul infarctului miocardic făcut de Florin Busuioc. Ulterior, au fost cheați de acasă doi medici tineri, Paul Trașcă și doctorul rezident Eugen Țieranu. Cei doi au reușit să-l salveze după ce i-au instalat un stent.
Faptul că doctorul Octavian Istratoaie avea telefonul închis a fost confimat chiar de către Paul Trașcă, unul dintre medicii care au intrat în sala de operație.
Surse medicale spun că situația e mai gravă la spitalul din Craiova și asta pentru că, din cauza unor oameni vechi din sistem, nu își asumă nimeni responsabilitatea dezvoltării secției și acoperirii intervențiilor de o asemenea amploare.

”busu” transferat cu elicopterul smurd de la craiova la bucurești

Ultima oră

Comentariul meu

Publică