povestea lui bulă – cum a apărut faimosul personaj de bancuri

Este imposibil că nu fi auzit măcar o dată un banc cu acest celebru personaj denumit Bulă. Nu foarte multă lume știe însă cum și când a apărut faimosul personaj.

Se pare că personajul fictiv Bulă a luat naștere în România, în jurul anilor ’60, în perioada comunistă. Bulă este un personaj inventat 100%, anunță cei de la Shtiu.ro. Fie că vrem să o spunem sau nu, numele „Bulă” a fost ideea unui român ingenios care a transformat cuvântul vulgar sinonim în limba română cu „penis”, înlocuind prima literă „P” cu „B”. Astfel, numele s-a preluat prin viu grai, din vorbă în vorbă și Bulă a devenit personajul principal din bancurile și glumele românești.
Totuși, bulă face referire și la altceva. În dicționar, conform definiției, bula este o bășică de aer sau de gaz aflată în masa unui lichid sau a unui solid. Tot „bulă” înseamnă o haină ponosită sau o sferă de metal. În mod haotic și ciudat, Bulă, personajul fictiv autor a mii de vorbe de duh, a ocupat în anul 2006 locul 59 în topul celor mai mari 100 de români din toate timpurile realizat de TVR.

povestea lui bulă – cum a apărut faimosul personaj de bancuri

Bancuri cu Bulă
Deși există mii de bancuri în care protagonistul este Bulă, iată trei dintre cele mai cunoscute:

La școală, Bula este scos la tablă pentru a comenta propozitia „Ana are mere”. După o clipă de gândire, vine răspunsul lui Bulă: „Acum, Ana are mere. Dar, peste vreo zece ani când și-o pune silicoane, Ana va avea… balcoane!”.

Bulișor îl întreabă pe Bulă, tatăl său:
-Tati, într-o intersecție, cine are prioritate?
-În teorie, dreapta. În București, țăranul.

Bulă se duce la poștă să trimită o scrisoare în străinătate.
– Par avion? îl întreabă funcționara.
Bula o priveste mirat și apoi raspunde:
– Nu, nu păreți!

Ultima oră

Comentariul meu

Publică