A murit Alexandru Vișinescu, cel mai sadic torționar al României

Alexandru Vișinescu, cel mai sadic torționar comunist al României, a murit luni, 5 noiembrie, la vârsta de 93 de ani. El a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, pentru crimele împotriva umanității comise în timpul comunismului.

Vișinescu a murit luni în penitenciar. El a fost primul torționar comunist din România, condamnat fiindcă i-a supus pe condamnați la tot felul de violențe, bătăi, dar și fiindcă i-a lipsit de hrană și medicamente. Potrivit istoricilor și procurorilor, de numele lui se leagă moartea a 12 persoane.

Într-un comunicat de presă transmis de Administrația Națională a Penitenciarelor este arătat faptul că un personal medical al Penitenciarului-Spital București-Rahova a intervenit pentru a-I acorda primul ajutor lui Vișinescu în jurul orei 13.00.
„În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14:30. Aceasta se afla în evidența unității cu o serie de afecțiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri și tratament potrivit recomandărilor medicilor specialiști”, precizează ANP.

Alexandru Vişinescu a fost condamnat definitiv, în 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 20 de ani de închisoare. La începutul lunii octombrie, Vișinescu fusese internat în spital. Luni, 5 noiembrie, a decedat.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Asta trebuisa sa moara chinuit, nu de batranete. Daca exista iad, speram sa-l f.ta dreq in cur zilnic.