ministrul sănătății - ”spitalul de la sibiu se va construi”

Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, se află vineri la Sibiu pentru a verifica stadiul pregătirilor Spitalului din sibiu pentru Summitul UE de anul viitor, dar și pentru a verifica starea unităților sanitare.

Cea mai importantă declarație a ministrului Pintea este legată de construirea noului spital de la Sibiu. Dă asigurări că se va constru, deși spune că a auzit de proiect din presă. ”Eu am auzit de spitalul din Sibiu din presă. La mine la Minister nu a ajuns nimic. Și îi spuneam doamnei președinte(Daniela Cîmpean) că există niște reguli și va trebui să vină. Eu am venit să transmit că există voință politică pentru a se face un spital la Sibiu. Este necesar . Promisiunile au fost făcute de un premier al PSD, de un președinte, deci se țin”, a declarat Sorina Pintea.

ministrul sănătății - ”spitalul de la sibiu se va construi”

Despre fostul premier Mihai Tudose, cel care a promis primul sprijin pentru noul spital sibian, ministrul Sănătăţii a spus: “A vorbit şi atât. Adică nu a fost niciun document oficial, dar eu am venit să transmit că există voinţă politică, pentru a se face un spital la Sibiu”, a spus ministrul sănătății.

Cât despre actualele clădiri ale spitalului, ministrul spune că necesită o igienizare completă, iar investițiile ar trebui să fie minime. ”Sunt secții nereabilitate, sunt secții în care riscul de a contacta infecții este mai mare, am înțeles că sunt investiții în curs, dar vom discuta un pic pe indicatori să vedem exact la ce concluzii voi ajunge. Este nevoie de o igienizare completă, eventual o semireabilitare pentru că eu personal nu aș investi foarte mult în aceste clădiri având în vedere că totuși acest spital se va construi, iar numărul de paturi în spitalul nou va fi preluat de aici, nu vor fi dublate. Până atunci o igienizare, o dezinfecție drastică, în asemenea spații consumul de substanțe trebuie să fie dublu”, a spus Sorina Pintea.

Ultima oră

Comentariul meu