românii sărbătoresc ziua națională a salamului de sibiu

Zi importantă pentru producătorii Salamului de Sibiu. Începând din acest an, 1 noiembrie va fi ziua sărbătoririi produsului ce își are originile în inima Transilvaniei.

Timp de trei ani de zile, produsul va fi promovat atât în întreaga țară, cât și în Spania și Italia, prin intermediul unui sprijin european obținut de Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, din care fac parte șase firme.

Povestea salamului de Sibiu începe încă din anul 1910, atunci când la Sinaia, italianul Filippo Dozzi a construit prima fabrică. La peste 100 de ani de atunci, România a dobândit un renume bun pentru producerea acestui produs.

„Ziua Naţională a Salamului de Sibiu va fi de fiecare dată pe 1 noiembrie. De ce 1 noiembrie? Pentru că de fiecare dată se desfăşoară cel mai titrat târg din România, INDAGRA. Este locul în care producătorii se întâlnesc cu consumatorii, cu retailerii. Este locul cel mai frumos unde putem promova produsele şi să discutăm planuri de viitor”, a declarat, miercuri, Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu, într-o conferinţă de presă, potrivit economica.net.

În prezent, Salamul de Sibiu este singurul produs românesc, din categoria carne procesată, recunoscut în 2016 cu distincţia europeană a calităţii Indicaţie Geografică Protejată.

Ultima oră

Comentariul meu