Premii pentru copii, de la Teatrul „Radu Stanca”

Luna octombrie a adus o agendă încărcată de evenimente pentru actorul Constantin Chiriac, director al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și Președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. După ce a acordat și în acest an Premiile Constantin Chiriac copiilor din comuna natală Prisăcani, Constantin Chiriac a participat în luna octombrie la nu mai puțin de șaisprezece evenimente: spectacole de teatru, conferințe, workshopuri, recitaluri de poezie, susținute în țară și străinătate.

În prezent, Constantin Chiriac se află la Tokyo, în Japonia, unde a susținut marți, 30 octombrie, un workshop pentru studenții de la Toho Gakuen College și o conferință la AICT Tokyo, iar astăzi, 1 noiembrie, va susține la Ambasada României în Tokyo recitalul „Domnule și frate Eminescu”.

Premii pentru copii, de la Teatrul „Radu Stanca”

Premiile Constantin Chiriac s-au acordat și în acest an la Prisăcani
„Am fost și în acest an la Prisăcani, locul unde m-am născut și am acordat, pentru al patrulea an la rând, premii pentru elevii a două clase de a opta de la școala generală de acolo. În fiecare an, elevii sunt provocați să scrie, pe o temă dată, cum văd ei comuna lor natală, cum se poate dezvolta Prisăcaniul peste un număr de ani, când ei vor fi terminat liceul și facultatea. Anul acesta, pentru că am avut lucrări foarte bune, am acordat trei premii trei, două premii doi și un premiu întâi. Am avut în fiecare an lucrări extraordinare. Voi face și o carte, pe care o voi lansa anul viitor la festival, cu toate lucrările celor patru ediții de premianți, cu imaginea lor, cu poveștile lor. Sunt copii care trec prin greutăți foarte mari, sunt mulți care au numai mamă, care au mulți frați, au doar tată sau sunt crescuți de bunici. Cred că dacă fiecare dintre noi ne-am întoarce în locurile natale și am ajuta copiii de acolo, am putea produce o schimbare la nivel social prin acei copii. Intenționez ca toți cei care au primit premii de-a lungul timpului să se constituie într-o asociație, în așa fel încât să poată să determine viața socială din localitatea respectivă, din regiunea respectivă, din țara noastră”, a transmis Constantin Chiriac

Spectacole, conferințe și workshopuri, în România, China și Japonia
În această lună, Constantin Chiriac a putut fi văzut la Sibiu, în cadrul unei conferințe speciale FITS, alături de Dragoș Bucurenci (5 octombrie) și pe scena TNRS, în spectacolele „Oidip” (11 octombrie) și „Așteptându-l pe Godot” (6 octombrie), ambele spectacole regizate de Silviu Purcărete. Cu aceleași spectacole a plecat în turneu în China, unde, alături de actorii TNRS, a susținut trei reprezentații cu „Așteptându-l pe Godot”, la Wuzhen Theatre Festival și două reprezentații cu „Oidip”, în cadrul China Shanghai International Arts Festival, două dintre cele mai importante festivaluri de teatru din Asia. În China, a susținut o conferință în cadrul China Shanghai International Arts Festival (26 octombrie) și, alături de regizorul Silviu Purcărete, a participat la un dialog cu publicul festivalului de teatru din Wuzhen (21 octombrie). Recitalurile de poezie „Metanie Ție, Părinte” și „Domnule și frate Eminescu” au fost prezentate de Constantin Chiriac la Vaslui (2 și 3 octombrie).

Recital de poezie pe 1 noiembrie, la Ambasada Japoniei
Aflat în prezent la Tokyo, în Japonia, unde a fost invitat să susțină un workshop pentru studenții de la Toho Gakuen College și o conferință pentru Asociația Internațională a Criticilor de Teatru – Tokyo, Constantin Chiriac susține joi, 1 noiembrie, la Ambasada României la Tokyo, pentru românii din diaspora, recitalul de poezie „Domnule și frate Eminescu”. Evenimentul va avea loc la sediul Ambasadei României la Tokyo.
În luna noiembrie, publicul din Sibiu îl va putea vedea pe scena TNRS, în spectacolele „D’ale Carnavalului”, regia Silviu Purcărete (25 și 26 noiembrie) și „Lecția”, regia Mihai Măniuțiu (28 noiembrie) și în cadrul conferințelor speciale FITS, într-un dialog cu chirurgul Victor Costache, despre cultura sănătății și sănătatea culturii (9 noiembrie).

Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele TNRS sunt publicate pe siteul oficial al teatrului: www.tnrs.ro.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică