cel mai prestigios ziar din marea britanie laudă sibiul la superlativ
FOTO arhivă

Transilvania și, implicit, Sibiul, au parte în fiecare an de o mulțime de turiști străini. Pe majoritatea dintre ei, zonele de poveste pe care au ocazia să le vadă, îi determină să povestească cât de frumoasă este România.

În cazul de față, publicația Telegrapf, cel mai prestigios ziar din Marea Britanie, a postat, în urmă cu două zile, un material superb, în care sunt descrise lucrurile pe care un turist englez le-a găsit în Transilvania, în căutarea lui Dracula.

În material sunt prezentate locurile prin care turistul a umblat, unde a dormit, restaurantele în care s-a îngrăgostit de mâncarea tradițională, dar și locurile ca de basm pe care a avut plăcerea să le fotografieze. A fost, de asemenea, plăcut surprins și de ospitalitatea oamenilor locului, care l-au îmbunat cu tot soiul de mâncăruri, precum zacusca, sarmalele și pâine cu ceapă.

Despre Sibiu a avut cuvinte doar de laudă, spunând că orașul Capitală Culturală Europeană în 2007 este o „poveste de succes”.
„Sibiul este o poveste de succes, un an ca și Capitala Culturală Europeană în 2007, ajutând la transformarea dintr-un oraș care a fost odată neegalat într-un buzunar de reînnoire. Imensa Biserică Sfanta Treime din Piața Mare, Catedrala Literara din Piața Huet, mai mică și mai veche, o relicvă din secolul al 14-lea ale cărei turnuri te avântă peste împrejurimi. Îmi ia 10 minute să urc, în sus, până la scările din lemn, într-o clopotniță în care soarele se înmoaie prin ferestrele largi. Orașul se joacă, plăcile portocalii acoperite de căldură după amiaza, gelateriile care servesc mulțimile. Mă opresc la una din ele, Culinarte, de îndată ce am recâștigat pământul. Cupe de fructe, pepene și banane… mă întreb dacă nu cumva am ajuns într-o piață toscană”, a relatat turistul despre cum a fost vizita în Sibiu.

În „Telegraph” au fost menționate, deopotrivă, Brașovul, un loc în care semnul de pe dealurile de la Hollywood, se regăsește și pe munții românești, și Sighișoara – drept locul în care Dracula a domnit ani la rând. Nici satele din mărginimea Sibiului nu au fost uitate. În Sibiel, de exemplu, turistul a fost cazat și a putut degusta din toate bunătățurile preparate de proprietara pensiunii. A fost de-a dreptul fascinat de faptul că fructele și legumele erau recoltate din livezi și grădini proprii.

Aceasta este încă o dovadă a faptului că trăim într-o țară frumoasă, care este extrem de apreciată peste hotare. Străinii vin adesea în Transilvania și rămân de-a dreptul uluiți de minunăția locurilor.
Articolul din publicația din Marea Britanie poate fi citit integral aici.

Ultima oră

Comentariul meu