dragnea ”să dea iohannis un decret și să mă împuște”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a avut un comentariu nervos miercuri, atunci când a fost întrebat de adoptarea unei legi privind pedeapsa la domiciliu.

“Despre ce lege e vorba? Și cu ce dracu mă ajut pe mine? Că m-am săturat de toate aceste minciuni. Am înțeles că mă acuză. În afară de mine mai sunt oameni în țara asta? Și pe ei îi întrebați. Ah cei care sunt în funcții publice pot fi distruși? Totuși sunt om și îmi ajunge să răspund la aceste prostii. Vorbiți cu haștag și cu Iohannis să dea un decret să mă împuște poimâinie. Ați ajuns oameni tineri să susțineți securiștii, abuzurile. Cu ce dracu să mă avantajeze, că mi-au distrus viața ani de zile, că am fost fără probă la referendum acuzat și în al doilea dosar”, a spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD a fost întrebat dacă legea adoptată recent în Parlament, care prevede pedepsele la domiciliu, îl va ajuta.
Senatul a adoptat, luni, modificările aduse proiectului de lege pentru executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ca urmare a reexaminării legii în urma deciziei CCR cu privire la unele articole neconstituţionale.

Legea prevede că judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune executarea detenției la domiciliu fără sistem electronic de supraveghere în cazul în care persoana condamnată:
a) nu are rapoarte de abateri disciplinare;
b) are o pedeapsă care nu depășește 5 (cinci) ani.
O altă modificare prevede că „în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la 18 luni executarea pedepsei se realizează prin detenţie la domiciliu, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte cu violenţă”, potrivit articolului 38 din proiextul legislativ.

În forma în vigoare, articolul 38 arăta astfel: „Regimul deschis se aplică iniţial persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenţă pedeapsa închisorii de cel mult un an, respectiv pentru fapte comise fără violenţăla pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte trei ani”.

De asemenea, articolul 97 (2) a fost modificat astfel: „Liberarea condiţionată se poate acorda şi pentru persoanele condamante care execută pedeapsa în regim semideschis, deschis sau se află în executarea pedepsei prin detenţie la domiciliu”.
Senatul e prima cameră sesizată în acest sens, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Sursa www.mediafax.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu