trei ani de la tragedia din colectiv – la sibiu, oamenii ies în stradă

30 octombrie 2015, o zi pe care românii nu o vor uita poate niciodată. O zi în care 64 de tineri au fost arși de vii în incendiul izbucnit în clubul Colectiv. La trei ani de la tragedie, sibienii ies în stradă în semn de solidaritate.

Marți seara, la ora 22.30, aceeași oră la care, în urmă cu trei ani, la București s-a declanșat infernul, Zona Liberă de Corupție din Sibiu va fi plină de lumină.

„Când luminile orașului se sting, noi vom aprinde candele în Zona Liberă de Corupție cu gândul la cei care ne-au transmis, prin moartea lor, cel mai tulburător mesaj: acela că ziua în care vom renunța va fi ziua în care vom înceta să mai fim. Avem nevoie de 65 de voluntari care să țină luminile candelelor aprinse lângă fotografiile- portret ale victimelor incendiului din #Colectiv, continuând astfel momentul comemorativ început duminică în Piața Mare”, au transmis pe Facebook reprezentanții „Va vedem din Sibiu”.

Din octombrie 2015 și până astăzi, toate promisiunile făcute au fost date uitării. În ciuda legii fumatului, în multe dintre cluburile din România încă se fumează și se aprind artificii, deși nu există nicio cale de evacuare în caz de incendiu. De stingătoare, nici nu are rost să aducem aminte, căci și ele lipsesc.

Nici situația spitalelor din România nu s-a schimbat deloc și este extrem de îngrijorător. În momentul actual, spitalele din țară dispun de nu mai mult de 11 paturi pentru răniții cu arsuri grave.

Cu toate acestea, spiritul românilor s-a schimbat. Din punct de vedere psihologic, conștiința românilor este mult mai vie, iar acum tragedia a reușit să ne unească. Acesta este și motivul pentru care, în seara de 31 octombrie 2015, 25.000 de oameni s-au simțit datori să iasă în stradă, în semn de solidaritate.

Acum, la trei ani de la tragedia din Colectiv, oamenii ies din nou în stradă în toată țara, pentru că nu au uitat că „ziua în care vom renunța, va fi ziua în care vom înceta să mai fim”. În Piața Mare din Sibiu, în fața Primăriei, au apărut deja mai multe candele în cinstea victimelor incendiului.

trei ani de la tragedia din colectiv – la sibiu, oamenii ies în stradă

trei ani de la tragedia din colectiv – la sibiu, oamenii ies în stradă

Ultima oră

Comentariul meu