urmărire ca-n filme la sărata. nu a oprit la semnalele polițiștilor
Foto Arhivă

Un bărbat i-a încredințat mașina fiului său, deși știa că acesta nu are permis de conducere. Băiatul a fugit de polițiști atunci când a fost somat să oprească. Acum ambii sunt cercetați.

La data de 27 octombrie, în jurul orei 10,30, în afara localității Sărata, polițiștii rutieri au efectuat semnalul regulamentar de oprire șoferului unui autoturism care circula pe DC 50 spre DN 1. Acesta și-a continuat deplasarea și a pătruns pe un drum neamenajat unde a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei de electricitate.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

Ulterior, polițiștii au constatat că cel aflat la volan, un tânăr în vârstă de 19 ani, din Sărata, nu deține permis de conducere, mașina fiindu-i încredințată cu bună știință chiar de către tatăl său, deși acesta din urmă cunoștea faptul că fiul său nu deține dreptul de a conduce.

În acest context, pe numele tânărului aflat la volan s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, iar pe numele tatălui s-a deschis dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană despre care cunoaște că nu deține permis de conducere.

Ultima oră

Comentariul meu