FOTO Cinci kilograme de mercur găsit într-o ghenă de gunoi la vecinii din Vâlcea

Mercurul a fost ridicat de polițiști dintr-o ghenă de gunoi în Rm. Vâlcea. Inițial s-a crezut că e vorba de două kilograme de substanță.

Cinci kilograme de substanță ce pare a fi mercur a fost ridicată, duminică dimineața, de polițiști, dintr-o ghenă de gunoi din municipiul Râmnicu Vâlcea. O anchetă a fost declanșată în acest caz.
Purtătorul de cuvânt al Poliției Vâlcea, Corina Băștinariu, a declarat că oamenii legii au fost sesizați prin apel 112 că dintr-o ghenă din municipiul Râmnicu Vâlcea curge un lichid ce pare a fi mercur.
„Am fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că dintr-o ghenă de gunoi din Râmnicu Vâlcea, strada 1 Mai, curge un lichid ce pare a fi mercur. Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea, Biroul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și cei de la ISU s-au deplasat la fața locului. Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunii de trafic de produse sau substanțe toxice”, a spus Băștinariu.FOTO Cinci kilograme de mercur găsit într-o ghenă de gunoi la vecinii din Vâlcea
Inițial s-a crezut că e vorba de două kilograme de substanță, ulterior s-a aflat că este vorba de o cantitate mult mai mare, respectiv de cinci kilograme.
Băștinariu a explicat că deocamdată nu este cert dacă în acest caz este vorba de mercur, fiind realizate cercetări pentru a stabili acest lucru.
Reprezentantul Poliției Vâlcea a afirmat că acesta nu este singurul caz în care polițiștii au intervenit pentru a ridica astfel de substanțe. Duminica trecută, tot dintr-o ghenă de gunoi, din zona Ostroveni, oamenii legii au ridicat 25 de kilograme de substanță.
În urma verificărilor, s-a confirmat că acel caz a fost mercur, ancheta fiind desfășurată sub coordonarea unui procuror.

Ultima oră

Comentariul meu