primăria taie în carne vie - amenzi pentru locatarii care nu au renovat fațadele caselor

Proprietarii imobilelor din Sibiu au obligația de a renova și întreține fațadele caselor pe care le dețin. Consilierii locali au hotărât asta încă din 2001 prin hotărârea 210.

Chiar și așa, mulți dintre cei care ar fi trebuit să renoveze fațadele nu au făcut-o. Astfel că cei de la Poliția Locală au început să iasă pe teren cu tema clară de a identifica imobilele ale căror fațadă este în stare avansată de degradare.

Astfel, din iulie până acum au fost identificate 417 imobile aflate în această situație. Acestea sunt situate pe Calea Dumbrăvii, Șoseaua Alba Iulia, bulevardul Vasile Milea și bulevardul Victoriei.

”În aceste cazuri agenții Poliției Locale au aplicat amenzi în valoare de peste 1 milion de lei proprietarilor pentru că nu au efectuat lucrările de reparații necesare: reabilitarea fațadelor prin refacerea tencuielilor și a acoperișurilor prin schimbarea tâmplăriei și a țiglelor. Mulți dintre proprietarii amendați au contactat deja Primăria Sibiu și au solicitat certificate de urbanism și autorizații de construcție”, a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Primăria susține că din anul 2015, de când au început de fapt controalele, proprietarii au primit somații, iar acum au fost amendați cei care nu au ținut cont de ele și nu au renovat clădirile.
”Precizăm că în cazul imobilelor care prezentau riscuri imediate pentru siguranța trecătorilor, Primăria Sibiu a luat măsuri de urgență, instalând schele de protecție deasupra trotuarului până când proprietarii vor pune în siguranță imobilul prin efectuarea lucrărilor. Pe parcursul acestui an s-au înregistrat două astfel de cazuri” a mai declarat Mirela Gligore.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. nu mai au bani de salarii cei din primarie sau de prime?

    casele trebuiesc revopsite,reparate etc pe baza unui plan al primariei(sectie urbanism etc) in acord cu proprietarii f. clar! culoare,firme agreeate.facilitati/rate,credite fara dobinda/termene etc
    daca fiecare face cum vrea o sa fie curcubeu de culori,nuante,vopseli etc

  2. De ce au fost aplicate abuziv amenzi, proprietarilor de locuinte din interiorul curtilor comune,care nu au nicio legatura cu spatiile comerciale degradate aflate la strada si fara a verifica cine sunt proprietarii acestora.Cu ce sunt de vina acesti locatari, ca detinatorii acestor spatii nu le întretin?

  3. Primaria este intr-o mare eroare, nu „taie in carne vie – amendeaza la nimereala, fara a discuta cu locatarii, fara avertismente si termene de rezolvare . Ati putea face un material foarte bun daca ati face o investigatie adevarata, sa vedeti ca primaria este prima care greseste. Primaria a pus politia locala sa „ievalueze ” la ochi cladirile dincentru, dupa un HCL care se refera la ordinea publica, comert si curatenie ! Dar acesti domni oare nu stiu ca toata zona centrala este sub incidenta legii protejerii patrimoniului, nr.422 din 2001 si a legii 50, a disciplinei in constructii- in nici un caz sub incidenta unui HCL, care trateaza alta problema !

  4. In acelasi context, oare ce se intampla cu imobilele aflate in aceasi stare deplorabila dar care sunt administrate de Fondul Locativ. Chiriasii acestor imobile platesc chiriile la Primaria Sibiu care nu face absolut nimic sa le reabiliteze sau macar sa indeparteze pericolul iminent de cadere a tencuielii si nu numai in capul locatarilor sau trecatorilor pe langa ele. Va dau un singur exemplu: imobilul aflat in Piata 1 Decembrie 1918 la numarul 8. (cladirea vis-a-vis de Gara Sibiu).
    De un an de zile sunt facut minge de ping-pong intre institutiile locale. Mai mult decat atat- in urma sesizarilor mele au recunoscut ca acest imobil este cu risc de accidentare si totusi nu s-a intamplat ABSOLUT NIMIC.
    Dar probabil singurul raspuns este ca anul viitor delegatiile participante la summit vin cu avionul si nu cu trenul…