zeci de intervenții ale pompierilor din cauza vântului și ninsorilor - mai multe au fost la sibiu

Pompierii au intervenit în zeci de situații de urgență în zeci de localități din țară. La Sibiul vântul a făcut ravagii (detalii aici), iar ninsoarea a blocat un autocar plin cu copii la Păltiniș (Detalii aici).

Un autocar cu 58 de persoane a rămas blocat din cauza zăpezii, în Suceava, iar altul, în care se aflau 46 de copii, în Sibiu.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pompierii militari au acționat în peste 60 de situații pentru degajarea copacilor căzuți din cauza vântului puternic atât pe carosabil, cât și pe autoturisme sau clădiri.

CITIȚI ȘI: UPDATE FOTO VIDEO – Vântul puternic face ravagii la Sibiu – Copaci doborâți, terase spulberate, acoperișuri avariate!
De asemenea s-a intervenit pentru înlăturarea panourilor publicitare, a elementelor de acoperiș sau a izolației desprinse pe timpul intensificării vântului.

CITEȘTE ȘI: FOTO – Terasă spulberată de vânt în Piața Mare
IGSU a transmis că, din cauza copacilor doborâți de vânt au fost înregistrate patru victime, în județele Dolj, Mureș, dar și în municipiul București.
În județul Suceava, pe DN 17, în zona localității Pojorâta, un autocar cu 58 persoane nu a mai putut înainta din cauza viscolului și a zăpezii de pe carosabil. Datorită intervenției cu un utilaj de la Drumurile Naționale pentru deblocare, autocarul și-a continuat drumul.

CITIȚI ȘI: VIDEO FOTO Bărbat căzut în râu lângă Piața Cibin
Un alt autocar, în care erau cinci adulți și 46 copii, a rămas blocat, miercuri seara, din cauza ninsorii, pe drumul spre stațiunea Păltiniș. Toate persoanele au fost cazate temporar la o pensiune din zonă.
„În continuare, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru acționa imediat în zonele afectate de vremea rea. La nivel național, peste 5.200 pompieri sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și administrației publice locale”, a transmis IGSU.
Pentru evitarea producerii unor situații de urgență, reprezentanții IGSU recomandă cetățenilor ca pe timpul manifestării vântului puternic, să rămână în spații închise care le asigură protecția. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor ar trebui să se realizeze în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Ultima oră

Comentariul meu