Sală polivalentă cu 10.000 de locuri la vecinii din Brașov - Noi nici măcar stadion nu avem

Echipa de fotbal FC Hermannstadt ar fi trebuit să joace meciurile din Liga I pe stadionul de acasă, asta după ce au început lucrările de modernizare. Acest lucru nu s-a întâmplat din vina constructorului care nu este capabil să termine lucrările în termenul prevăzut inițial. În același timp vecinii din Brașov plănuiesc construirea unei săli polivalente care arată ca o fortăreață SF.

Încă de anul trecut, Primăria Braşov anunţa că are în plan construirea unei săli polivalente pe amplasamentul fostului Stadion Municipal, iar pentru acest an, în bugetul local a fost „prinsă” şi o poziţie pentru realizarea studiului de fezabilitate. Pentru această investiţie a fost realizată tema de proiectare, iar recent, Primăria Braşov a transmis spre validare, către Autoritatea Naţională a Achiziţiilor Publice documentaţia licitaţiei privind elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, iar după obţinerea avizului din partea acestei instituţii, anunţul va fi postat pe platforma electronică de achiziţii publice.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, valoarea estimată a contractului este de 3.375.000, fără TVA, respectiv 4.016.250 lei (873.097 euro, la un curs de 4,6 lei/euro), cu tot cu TVA. Consultantul care va obţine contractul, va avea la dispoziţie 9 luni pentru a finaliza documentaţia.

Sală polivalentă cu 10.000 de locuri la vecinii din Brașov - Noi nici măcar stadion nu avem

10.000 de locuri, dintre care 500 pentru VIP
Sala polivalentă ar urma să aibă o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri pe scaune în condiţiile unei utilizări flexibile, destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferinţelor, congreselor şi activităţilor culturale.
Din numărul total de locuri, 2.500 ar urma să fie mobile, iar 500 vor fi fotolii VIP. De altfel, pentru categoriile VIP şi business se vor realiza şi alte amenajări speciale.
Tot în ceea ce priveşte amenajările pentru spectatori, proiectanţii au propus realizarea unor accese diferenţiate pentru public. Totodată, în proiect sunt prevăzute şi lifturi pentru persoane şi mărfuri. În clădirea în care va fi sala de sport, vor exista unităţi de alimentaţie publică pentru toate categoriile de spectatori.
Pe de altă parte, fiind vorba de o sală polivalentă, care presupune desfăşurarea diverselor competiţii sportive dar şi a unor evenimente culturale, în interior, aceasta va trebui să fie cât mai „flexibilă”. Pentru a se atinge acest obiectiv, specialiştii au propus prin tema de proiectare realizarea unor „tribune glisante” în zonele inferioare.

Ce competiţii se vor putea organiza în viitoarea sală polivalentă
Sala va fi construită astfel încât să permită omologarea la standarde naţionale şi internaţionale şi care să asigure organizarea unei mari varietăţi de competiţii sportive, concerte şi alte activităţi.
„Capacitatea exactă a Sălii Polivalente se va stabili în funcţie de prevederile federaţiilor internaţionale ale sporturilor care se preconizează a fi organizate, astfel încât să poată fi organizate competiţii de nivel liga campionilor sau jocuri olimpice”, se arată în tema de proiectare.
În documentul amintit se precizează că în viitoarea sală se vor putea desfăşura competiţii de tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball, box, atletism uşor (în sală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi. Pentru disciplina atletism ușor (în sală) se va avea în vedere dotarea pentru minim următoarele probe: curse 60 m, curse 60 m cu obstacole, săritura în înălţime, săritura cu prăjina, săritura în lungime, triplu salt şi aruncarea greutăţii.

Faţade… „în trend-ul outdoor-ului digital spectacular”
În ceea ce priveşte arhitectura, pentru exterior proiectanţii au propus un „sistem de faţadă multimedia va integra construcţia în trend-ul outdoor-ului digital spectacular”, acesta fiind un „concept promovat în colajul urban contemporan, datorită dinamicii şi versatilităţii generate de avansul tehnologic şi a implicitei componente financiare”. Panourile multimedia Led High Definition, capabile să primească atât semnal video, cât şi o programare a culorii luminii vor fi montate la nivelul planului faţadei.
În exterior se vor amenaja zone verzi, alei pentru circulaţie pietonală şi rutieră, accese, promenade, zone de odihnă destinate pietonilor, servicii, restaurant etc.
Spaţiile din afara sălii polivalente vor face obiectul unui studiu peisagistic, care va cuprinde amenajarea zonelor verzi, a zonelor de promenadă, recreere, odihnă, piste de biciclete etc.
Totodată, în tema de proiectare este prevăzută refacere a carosabilului, a trotuarelor şi aleilor din zona afectată de şantier. De asemenea, se va prelungi pista de biciclete existentă în zonă. Nu în ultimul rând, va fi amenajată şi o parcare, cu un nivel subteran, iar altul la sol. Sursa www.bzb.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică