peste 200 de locuințe debranșate de la apă în țiglari - oamenii fac scandal

Ziua de miercuri a fost una cu ghinion pentru locatarii a patru blocuri din cartierul Țiglari. La un moment dat au constatat că la robinete nu mai curge apă. S-au dumirit repede: au fost debranșați de la rețea pentru că există datorii la SC Apă Canal. Dar, situația nu este atât de simplă.

Și aste pentru că nu toți dintre locuitorii acestor blocuri sunt rău platnici. O parte dintre ei au achitat facturile, dar asta nu i-a scutit de debranșare. ”Pe scara noastră de exemplu, toată lumea a plătit facturile. Și cu toate astea nici noi nu avem apă. Nu este corect ca toți să plătească pentru cei care nu își plătesc dările”, spune una dintre locatare.

În replică, cei de la Apă Canal au o explicație. ”Noi avem contract cu asociația de proprietari, nu cu fiecare consumator în parte. Din punctul nostru de vedere asociația este rău platnic. Și cum contoarele se află la limita proprietății, atunci când întrerupem furnizarea apei, se întrerupe la toată lumea. Nu avem cum întrerupe pe fiecare apartament în parte”, explică Thomas Roth, purtător de cuvânt al SC Apă Canal Sibiu.

Chiar și așa, după ce oamenii s-au revoltat, Apă Canal a găsit o soluție. ”Una din scări va fi realimentată în cursul zilei de joi. Restul scărilor celor patru blocuri vor fi în continuare fără apă, asta până la achitarea facturilor”, a declarat Thomas Roth.

Datoriilor celor patru blocuri din Țiglari, către SC Apă Canal Sibiu se ridică la 63.000 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu