incendiul de la jifa – pierderile sunt mult mai mari. depozitul nu era asigurat
FOTO - Info Trafic Jud. Sibiu

Vineri noaptea a avut loc probabil cel mai mare incendiu din Sibiul ultimilor ani. Depozitul Jifa a ars în totalitate, chiar dacă aproape 300 de pompieri din 6 județe au încercat să îl stingă. Pierderile companiei însă sunt imense, valoarea acestora ar putea să mai crească în zilele următoare pe măsură ce se fac evaluările. Mai mult de atât, Jifa nu era asigurată.

CITEȘTE AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN NOAPTEA DE VINERI

Pierderi imense

În urma incendiului de vineri conducerea Jifa a estimat inițial pierderi de 410.000 de euro. După ce lucrurile s-au calmat și s-au reevaluat situația, compania transmite că în acest moment pierderile sunt undeva în jurul sumei de 550.000 de euro. Acestea nu vor putea fi recuperate în niciun fel, pentru că firma nu era asigurată, după cum spun reprezentanții ei. Dar, la momentul incendiului societatea deținea toate avizele și autorizațiile necesare funcționării, în conformitate cu legislația în vigoare.

ÎN CAZUL INCENDIULUI DE LA JIFA S-A DESCHIS UN DOSAR PENAL

”La o prima estimare, in timpul incendiului au fost avariate urmatoarele bunuri: cap tractor auto, ansamblu auto (cisterna cu cap tractor), un buldoexcavator, un motostivuitor, doua aparate de curatat sub presiune, pompe submersibile, compresor aer, cantar electronic industrial, centrala telefonica, sistem detectare incediu, sistem supraveghere video, calculatoare, imprimante, monitoare, server, instalatie climatizare, aparatura electronica si electrica, containere de depozitare marfa, bunuri (deseuri), hidranti interiori, extinctore mobile etc.”, transmit reprezentanții Jifa.

Cauza incendiului

Primele investigații ISU arată că incendiul a fost cauzat de un scurt circuit la instalatia electrica a halei de depozit. Incendiul a izbucnit in interiorul halei. La momentul izbucnirii incendiul la punctul de lucru al societatii nu se afla nici un angajat.

ȘEFUL ISU A SPUS CĂ LA JIFA S-A ÎNCĂLCAT LEGEA

Conducerea Jifa a refăcut cursul evenimentelor care s-au petrecut vineri noaptea: ”Sistemul de alarma a pornit la orele 22:24:36 fiind transmis un raport prin care reprezentantii societatii au fost instiintati de existenta fumului, respectiv al unui posibil incendiu, in interiorul halei. La ora 22:33:06 sistemul de alarma a detectat intreruperea conexiunilor instalatiei de detectare incendiu. La ora 22:39 administratorul societatii a fost instiintat de faptul ca exista un incendiu in interiorul halei si ca au fost deja sesizate autoritatile. Reprezentantul societatii nu se afla in localitate la momentul izbucnirii incendiului, fiind prezent la un eveniment in comuna Selimbar.Reprezentanti ai societatii au ajuns la locul evenimentului la ora 22:43, administratorul ajungand in jurul orelor 22:50.”, transmit aceștia. Administratorul societății spune că s-a insitat ca pompierii să încerce salvarea unei părți din hală, respectiv partea de birouri in care se aflau documentele societatii. Peretii construiti special, cu rezistenta la foc si interventia prompta a ISU a dus la salvarea arhivei si a documentelor societatii.

Ultima oră

Comentariul meu