cele cinci știri din sibiu pe care trebuie să le știi miercuri dimineață
foto: arhivă

Cele trei ceasuri rele s-au adeverit marți, pentru că nu a fost o zi cu prea multe știri bune. Incepem totuși cu una deosebită. Din nefericire ieri am aflat câteva vești tragice și o știre nu prea bună pentru suporterii FC Hermannstadt.

Iată știrile evidențiate de ieri:

1- Astra Film Festival 2018 stabilește un nou record: peste 70.000 de participanți

Festivalul Internațional Astra Film Sibiu 2018 s-a încheiat duminică, 21 octombrie. A 25-a ediție Astra Film Festival a atras cifre impresionante de participare, reafirmându-și statutul de cel mai popular festival de film documentar din Europa Centrală și de Est.

2- Adolescentă răpită și bătută cu biciul în județul Sibiu – Răpitorii au și violat-o

Caz de o cruzime fără margini în județul Sibiu. O adolescentă de 15 ani a fost răpită și torturată, după care a fost și violată. Totul s-a produs în luna august în municipiul Mediaș. Agresorii au fost reținuți și încarcerați.

3- Accident de muncă – un bărbat a căzut de la zece metri înălțime. A fost dus cu elicopterul la Cluj Napoca.

Un bărbat care lucra pe un stâlp de electricitate în localitatea Ștenea, ce aparține de Șeica Mare, a căzut de la câțiva metri înălțime.

4- Probleme mari cu sistemul RO-Alert la Sibiu – Nu funcționează pe anumite telefoane

În luna septembrie sistemul RO-Alert a fost testat și la nivelul județului Sibiu. Cei care au transmis mesajele de alertă au fost cei de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. S-au constatat mai multe probleme atunci privind modul de transmitere, dar și de recepționare al mesajelor. Anumite modele de telefoane Anu pot primi mesajele RO-ALERT.

5- Lucrările de la stadionul Municipal – Termenul de finalizare extins pentru 2019

Speranțele fanilor lui FC Hermannstadt de a vedea meciuri în liga 1 la Sibiu în 2018, sunt spulberate complet. Municipalitatea sibiană și SC Construcții SA au semnat un act adițional prin care termenul de finalizare al lucrărilor a fost extins până în martie 2019.

Ultima oră

Comentariul meu