vine iarna – cod galben de vânt și ninsori
FOTO arhivă

Meteorologii au anunțat, în urmă cu puțin timp, o avertizare de cod galben de vânt puternic, dar și ninsori în zonele montane. De miercuri, în sudul țării se anunță cod portocaliu de vânt.

Potrivit Administrației Națională de Meteorologie (ANM) începând de marți seara, la ora 22, până miercuri, la ora 22, va intra în vigoare un cod galben de vânt și ninsoare pentru zonele montane ale țării.
Totodată, începând de miercuri, va fi cod portocaliu de vânt în județele din sudul țării.
De asemenea, în zonele montane, la peste 1.500 de metri altitudine va ninge, iar vântul va sulfa cu până la 70-80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducânt astfel vizibilitatea.
La peste 1.800 de metri vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.
Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.
În Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65-70 km/h.
În aceleași zone, de miercuri, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55–70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.
Pentru ziua de miercuri, ANM a emis un cod portocaliu, fiind vizate intensificări ale vântului în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu.
Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

Ultima oră

Comentariul meu