video foto opt incubatoare noi pentru secția de născuți prematur de la spitalul județean sibiu

Asociația Baby Care a primit anul acesta, în urma Maratonului Sibiului donații de aproape 500.000 de lei. Cu acești bani s-au cumpărat șase incubatoare noi pentru copiii născuți prematur. Alte două incubatoare au fost donate de două companii sibiene.

Anul 2018 a fost anul celui de-al 6-lea proiect comun la maraton, proiect care a adus la start 964 alergători – copii și adulți. Alergătorii și cei 1750 de susținători au făcut din nou ca ținta propusă – 150.000 lei, necesară achiziționării a 5 incubatoare – să fie mult depășită – 212.228,30 lei. În acest fel au putut fi achiziționate 5 incubatoare închise (149.345 lei) și 3 incubatoare deschise (59.999 lei).

video foto opt incubatoare noi pentru secția de născuți prematur de la spitalul județean sibiu video foto opt incubatoare noi pentru secția de născuți prematur de la spitalul județean sibiu video foto opt incubatoare noi pentru secția de născuți prematur de la spitalul județean sibiu
Cu excepția unuia, toate incubatoarele achiziționate în cadrul proiectului au fost donate secției de Prematuri pentru a înlocui incubatoarele vechi de peste 35-40 de ani. Ultimul incubator a fost donat secției de nou-născuți, urmând a fi folosit în punctul de reanimare neonatală de la sala de nașteri.

”Îngrijirea nou-născuţilor şi prematurilor la cele mai înalte standarde presupune nu doar cunoştinţe medicale ci şi echipamente moderne, performante și sigure. În neonatologie și mai ales în îngrijirea prematurilor tehnologia modernă este vitală pentru supraviețuirea copiilor și pentru reducerea complicațiilor pe termen scurt și lung. Pentru că nu doar supraviețuirea este importantă. Prematuritatea este principala cauză de morbiditate și mortalitate în primul an de viață. Complicațiile prematurității reprezintă a doua cauză de deces la copiii mai mici de 5 ani. Prematuritatea este cauza a jumătate din cazurile de paralizie cerebrală și o cauză importantă de probleme cognitive, vizuale și auditive. Calitatea îngrijirilor din primele zile, săptămâni și luni de după naștere influențează semnificativ rata acestor complicații. De aceea ne dorim nu doar să salvăm copii ci să oferim părinților copii sănătoși. Iar pentru asta avem în continuare nevoie de ajutorul dvs.: părinți, prieteni, sponsori, presă. Ne onorează încrederea și sprijinul dvs. de până acum și sperăm din suflet să ne rămâneți alături în continuare. Mizăm în continuare pe sprijinul dvs. pentru ca, în continuare, nici un copil să nu sufere pentru că se naşte în România. Mulțumim!”, a spus Maria Livia Ognean, medicul șef al clinicii de neonatologie.

video foto opt incubatoare noi pentru secția de născuți prematur de la spitalul județean sibiu video foto opt incubatoare noi pentru secția de născuți prematur de la spitalul județean sibiu video foto opt incubatoare noi pentru secția de născuți prematur de la spitalul județean sibiu

Ultima oră

Comentariul meu