votează proiectul pe care vrei să-l bugeteze primăria (iii)- gps pe autobuzele tursib, stații de încărcare smartphone sau iluminare solară

Ora de Sibiu vă prezintă ultimele două categorii de proiecte din Bugetarea Participativă. Sibieni care își doresc îmbunătățiri în educația din oraș și transformarea lui într-un Smart City au depus proiecte pentru care speră să obțină finanțare.

SECȚIUNEA EDUCAȚIE
1Ferma animalelor la Zoo– crede un sibian că este o soluție bună pentru ca cei mici să interacționeze cu animalele domestice. ” Proiectul are în vedere crearea unui spațiu prietenos și relaxant unde vizitatorii Grădinii Zoologice pot interacționa direct cu animalele domestice (oi, capre, iepuri etc.) prin hrănirea și observarea lor într-un mediu atractiv și interesant atât pentru copii, cât și pentru adulți”, spune inițiatorul care a evaluat proiectul la 100.000 de euro.

votează proiectul pe care vrei să-l bugeteze primăria (iii)- gps pe autobuzele tursib, stații de încărcare smartphone sau iluminare solară

VOTEAZĂ

2– Un sibian consideră că micuții orașului trebuie învățați cum să se spele corect pe mâini. Pentru asta propune ca toate unitățile de învățământ să primească săpun, iar copiii să fie instruiți în acest sens de voluntari ai Asociației Propediatria. Totul ar costa 17.000 de euro.

VOTEAZĂ

3Amenajare și acces în curțile școlilor– După modelul altor mari orașe din țară, curtea școlii ar trebui să fie un spațiu accesibil pentru ca terenurile de sport din incinta școlilor să fie folosite de către copii și în afara orelor de curs și în weekenduri.
În funcție de zonele unde nu sunt locuri de joacă și spații verzi pentru copii, proiectul își propune sa deschidă curțile școlilor și să permită accesul liber al copiilor. Proiectul este evaluat la 150.000 de euro.

VOTEAZĂ

4Căsuța de lectură– proiectul presupune instalarea și dotarea cu cărți a unor biblioteci stradale în miniatură, la care au acces liber toți doritorii. Conceptul se bazează pe principiul schimbului de cărți (bookcrossing): mai exact, iei o carte, pui alta în loc (sau, eventual, o aduci pe prima înapoi). Proiectul ar costa 90.000 de euro.

VOTEAZĂ

5- Vrem o școală ca afară la C.T.I.A. Terezianum– proiectul prevede modernizarea laboratoarelor de limbi străine din acrul școlii. Asra ar însemna mobilier nou și un videoproiector, softuri educaționale specializate pentru limbi străine și table interactive. Proiectul e evaluat la 30.000 de euro.

VOTEAZĂ

6- Jocuri educative Playform în școli ș grădinițe– Jocurile exterioare Playform oferă o modalitate diferită de realizare a jocurilor educative şi distractive pentru copii, care să le stimuleze imaginația şi creativitatea şi care să-i încurajeze să fie activi în timp ce se distrează. Pot fi concepute locuri de joacă pentru copii cu diferite teme: lingvistice, matematice, geografice, logice, cu animale etc., oferind în acest fel o metodă alternativă de educare, venită în sprijinul activităţii didactice. În curtea şcolii, unde recreaţia este adesea sinonimă cu plictiseala, confictul şi chiar cu violenţa, pot fi realizate jocuri în aer liber cu ajutorul cărora copiii învaţă, îşi exersează cunostinţele şi respectă reguli. Proiectul e evaluat la 100.000 de euro.

VOTEAZA

SECȚIUNEA SMART CITY
1Ecrane LED în pasajul Bulevard– Soluția propusă are ca piesă centrală înlocuirea actualului sistem de afișaj ineficient și inestetic, cu 2 videowall-uri compuse din matrice de display-uri LFD Samsung profesionale. Acestea având marginile foarte înguste vor putea fi folosite în diferite configurații, atât ca 2 ecrane gigant sau compartimentate în spații individuale de afișaj (similar cu configurația actuală). Pentru implementarea proiectului ar fi nevoie de 150.000 de euro

VOTEAZĂ

2- Iluminare stradală solară– Costul ar urma sa se reduca in mod automat. Lumina alba este mai puternica decat cea clasica galbena oferind astfel o mai buna vizibilitate si sentiment de siguranta. Proiectul e evaluat la 150.000 de euro

VOTEAZĂ

3- Stații de încărcare pentru telefoanele mobile– proiectul propune instalarea a 18 statii de incarcare USB in acele zone din oras unde nevoia de a avea acces la propriul telefon este maxima. Zonele identificate sunt pe de o parte locurile de intrare si iesire din oras (aeroport, gara si autogari), zonele turistice dar si zonele cele mai aglomerate in timpul drumului zilnic de la si inspre serviciu sau cumparaturi. Proiectul costă 20.000 de euro.

VOTEAZĂ

4- Smart City Bus– proiectul își propune dotarea autobuzelor Tursib cu dispozitive GPS cu scopul de a permite urmarirea acestora în timp real, de pe o aplicație mobilă și crearea unei aplicații mobile privind transportul public. Totul ar costa 150.000 de euro.

VOTEAZĂ

5- Aplicație parcare inteligentă– Aplicația consta în transmiterea în timp real a numărului locurilor de parcare disponibile în Piața Mică creând astfel posibilitatea fluidizării traficului în zonă.Fiind informați, cetățenii, pot opta pentru acel loc de parcare, fără a mai pierde timp în căutarea lui.Taxa pentru plata locurilor de parcare fiind agreată conform HCL 337/2018. Proiectul a fost evaluat la 150.000 de euro.

VOTEAZĂ

Toate proiectele pot fi văzute și votate AICI. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică