primăria aprobă extinderea și construirea unei săli de sport la școala iorga - costă mai mult

După ce s-au făcut toate studiile necesare și s-a aprobat finanțarea nerambursabilă, consilierii locali dau undă verde începerii proiectului de extindere a școlii nicolae Iorga cu un corp nou de clădire și cu o sală de sport.

Valoarea totală a proiectului este de 8.097.609 lei, din care 161.952 de lei este suma cu care contribuie Primăria Sibiu. În luna octombrie a anului trecut, atunci când s-a realizat studiul de fezabilitate investiția a fost estimată la 7,4 milioane de lei.

Un corp cu parter și două etaje care va oferi încă 22 de săli de clasă pe lângă cele 31 existente, eliminându-se astfel desfășurarea orelor de curs în două schimburi. De asemenea, în acest corp se va amenaja un laborator, grupuri sanitare și o sală profesorală. Noul spațiu are o suprafață totală de peste 2000 de metri pătrați și va putea primi aproximativ 660 de elevi.
Al doilea corp va găzdui sala de sport, împreună cu anexele necesare: vestiare, cabinetele profesorilor de sport, magazia pentru materialele sportive și o cameră pentru centrala termică proprie. Clădirea va fi alcătuită doar din parter care are o suprafață de aproximativ 770 de metri pătrați.

Clădirea actuală a școlii gimnaziale Nicolae Iorga, fosta școală nr. 6, a fost construită în 1976.

Ultima oră

Comentariul meu