ansamblu rezidențial la umbra parcului sub arini - pe bahluiului

Strada Bahluiului ar putea deveni noua adresă pentru mai multe cabinete medicale, săli de fitness, spații de locuit și servicii. La numărul 16, pe un teren imens, unul din dezvoltatorii care au construit în Cartierul Arhitecților, dorește ridicarea a 11 clădiri. Proiectul său este supus dezbaterii publice la Primăria Sibiu.

Pe parcela propusă, de 5.271 de metri pătrați, urmează a se construi 11 clădiri care vor fi interconectate cu cea existentă. Noile clădiri vor avea 2 și 3 etaje, plus unul retras. Suprafața construită va fi de 2.390 de metri pătrați, iar cea desfășurată de 11.391 metri pătrați. Aleile auto și pietonale vor ocupa 1.505 metri pătrați, iar spațiul verde va fi de 1.375 metri pătrați. La subsol vor fi amenajate locuri de parcare. Construcțiile vor ocupa 45,34% din teren, față de 80% cât prevede PUD-ul.

ansamblu rezidențial la umbra parcului sub arini - pe bahluiului

 

Noile construcții se vor ridica în imediata vecinătate a caselor existente în zonă. ”Ținând cont de analiza loturilor învecinate și de o mai bună funcționalizare a lotului propus întregul teren se va amenaja astfel încât să se păstreze o proporție comună cu cea a loturilor învecinate”, se menționează în memoriul înaintat Primăriei.

Investitorul încearcă să ”promoveze dezvoltarea zonei existente cu funcțiuni administrative și de loasir, considerate ca făcând parte din zona economică de dezvoltare a municipiului Sibiu cât și la nivel național, oferind avantaje atât investitorilor cât și primăriei”.

Ultima oră

Comentariul meu