video – drama din venezuela - oamenii cumpără carne stricată de foame. morții putrezesc la morgă

Criza economică și financiară prin care trece cea una dintre cele mai bogate țări în petrol din lume atinge cote de neimaginat.

ONU estimează că 1,6 milioane de venezueleni au părăsit țara începând din 2015, iar alte 1,8 milioane vor fugi până la finalul acestui an. Această statistică traduce criza umanitară prin care trece Venezuela sub regimul autoritar al lui Nicolas Maduro, anunță digi24.ro.
În inima paradoxului economic venezuelan (țară bogată în petrol, dar devastată de sărăcie) se află statul Zulia, centrul industriei petroliere, dar totodată și una dintre cele mai afectate zone de situația actuală din țara sud-americană.
Corespondentul BBC Vladimir Hernandez a realizat un videoreportaj care surprinde paupertatea din Maracaibo, capitala statului Zulia, unde foamea îi împinge pe oameni la gesturi extreme.
Din cauza penelor dese curent, carnea se strică în congelatoare. Apoi, aproape descompusă, aceasta ajunge pe tarabele din piețe, sub roiuri de muște, și de acolo – în casele venezuelenilor.
„Uneori, întreruperile de curent durează și ore în șir”, spune Manuel, vânzător într-o piață din Macaraibo. „A doua zi, produsele vin deja putrezite”.

„Și oamenii chiar cumpără așa ceva?”, întreabă reporterul BBC. „Da, ce altceva să facă? Este foarte ieftină”, îi explică un alt comerciant. Până la sfârșitul lui 2018, hiperinflația din Venezuela ar putea atinge 1.350.000%.

Ultima oră

Comentariul meu