foto prefectul sibiului a sădit un stejar la copșa mică

Prefectul Adela Muntean a sădit luni la Copșa Mică, un stejar care simbolizează una dintre provinciile istorice românești.

Evenimentul, organizat de Primăria orașului Copșa Mică, a fost dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Cei zece stejari plantați în curtea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” simbolizează vechile provincii românești al căror vis de unire s-a împlinit la 1 Decembrie 1918.
“Am credința că poporul român va dăinui peste veacuri aici. Pentru că rădăcinile lui sunt înfipte adânc în acest pământ, stropit de sângele eroilor noștri, care s-au jertfit pentru Credință și Libertate, pentru apărarea Patriei și întregirea Neamului Românesc. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, le-a transmis prefectul Adela Muntean celor prezenți la eveniment.
Evenimentul de astăzi a debutat în gara orașului, pe clădirea căreia a fost dezvelită o plăcuță comemorativă cu efigiile Regelui Ferdinand I și Reginei Maria, care marchează „popasul în gara de la Copșa Mică al regilor României Mari, în prima lor vizită efectuată în Transilvania, la 30 mai 1919”.

Ultima oră

Comentariul meu