Primăria Sibiu a încheiat faza de selecție a proiectelor care intră în agenda pentru Bugetare Participativă. A început votul, iar fiecare cetățean al Sibiului poate alege proiectul care crede că este cel mai potrivit pentru oraș. Ora de Sibiu vă prezintă categoriile înscrise în concurs și proiectele din cadrul acestora.
SECȚIUNEA ALEI, TROTUARE ȘI ZONE PIETONALE
Aici au fost alese 5 proiecte pentru a fi supuse votului deschis al sibienilor.
1– Panou de escaladă accesibil tuturor în mod gratuit- acesta este unul don proiectele secțiunii. Ar urma să fie amplasat în zona Obor, în noul Skatepark. Inițiatorul proiectului spune că ”Panourile de cățărat amenajate în orașul și județul Sibiu de-a lungul timpului s-au bucurat de o popularitate sporită, tocmai datorită interesului pe care publicul de pasionați, din ce în ce mai numeros îl manifestă pentru acest tip de mișcare. Cu toate acestea în orașul Sibiu nu există momentan un panou în aer liber, disponibil în mod gratuit cetățenilor, de care aceştia să se poată bucura.” Valoarea estimată a proiectului este de 50.000 de euro.
2– Al doilea proiect vizează trecerile de pietoni din zona școlilor ce ar trebui supraînălțate cu marcaj termoplast. ”Propunerea trebuie susținută deoarece trebuie redus la minim riscul de accidente. Aceasta propunere a fost deja testata si implementata cu succes in alte orase.”, spune inițiatorul ei care a evaluat proiectul la 100.000 de euro.
3– Al treilea proiect vizează tot trecerile de pietoni, care spune inițiatorul, ar trebui luminate inteligent. Inițiatorul și-ar dori ca ”la apropierea unei persoane care doreste sa traverseze, un senzor va detecta miscarea iar trecerea de pietoni va fi iluminata suplimentar pentru ca persoana sa fie cat mai vizibila. ndicatorul rutier semnalizeaza o trecere pietoni sa fie iluminat cu leduri, pIozitionate pe lateralele indicatorului. Ledurile vor avea culoarea rosie si vor functiona intermitent atata timp cat o persoana este pe trecerea de pietoni urmand a se stinge imediat ce senzorul ce pietonul a parasit trecerea”. Valoarea proiectului este estimată la 150.000 de euro.
4– Un loc de joacă pentru copii în cartierul Tilișca se află și el ca propunere, estimată la 100.000 de euro. Zona este populată de familii tinere, cu copii, care nu au un loc e joacă în apropiere.
5– Panouri de graffiti în spațiile publice ar putea da culoare orașului. Este o propuenre ce își dorește să scoată acest tip de artă din ilegalitate și să îl transpună într-o formă legală. ”Mai concret, proiectul “Panouri de Graffiti în Spații Publice” propune asigurarea de panouri în spații publice (în engleză așa-zisele Permission Walls/Areas) în care artiștii (sau artiștii amatori) pot crea lucrări temporare, prin graffiti”, spune inițiatorul. Aceste panouri ar costa 20.000 de euro.
SECȚIUNEA MOBILITATE, ACCESIBILITATE ȘI SIGURANȚA CIRCULAȚIEI
În această secțiune la fel au fost declarate eligibile 5 proiecte pentru a intra in sesiunea de votare.
1– Unul din proiectele aceste secțiuni își dorește stații de reparații și panouri de atenționare pentru un Sibiu bike-friendly. Asta înseamnă că inițiatorul își dorește ca la intrările în oraș să fie amplasate panouri acre menționează necesitatea celor 1,5 metri distanță între automobile și bicicliști, evitându-se astfel accidentele. Proiectul e estimat la 8.000 de euro.
2– Un sibian dorește amplasarea unui gard de protecție pe trotuarul de pe partea stângă a strazii A.Saguna, in directia de mers spre Alba Iulia. Trotuarul este foarte îngust, iar pietonii pot fi acroșați de mașinile care vin din spate. Proiectul ar costa 15.000 de euro
3– Bicicliștii sunt din nou subiectul unui proiect din această secțiune. Pistele destinate lor ar putea fi delimitate prin niște delimitatoare de cauciuc. Astfel, șoferii nu ar mai intra pe pistele pentru bicicliști, iar siguranța acestora ar fi mult mai mare. Proiectul este evaluat la 150.000 de euro.
4– Benzi separate pentru autobuze și bicicliști pe Șoseaua Alba Iulia și Andrei Șaguna este ideea unui sibian pentru un trafic mai fluent. Totul ar costa 50.000 de euro.
5– Tot pentru un trafic mai ușor un sibian s-a gândit că ar fi util un sens giratoriu la intersecția străzilor Goga, Bahluiului și Argeșului. ” Dacă se construiește acest sens giratoriu se poate reda dublul sens pe străzile Argesului și Bahluiului . Toate mașinile care vin de pe Calea Cisnădiei și merg către zona industrială vest nu ar mai trebui sa între pe Calea Dumbrăvii și apoi prin parc înapoi către Str Argesului,ar putea sa între in Str Siretului sa traverseze Str Bahluiului și sa între direct in Argesului. Am evita atât aglomerarea străzilor (Dumbrăvii, Vlahuta, Goga ) cât și poluarea inutila a parcului in zona respectiva. Dacă nu se agrează acest sens giratoriu s-ar putea gândi un sistem de semaforizare inteligenta. In prima etapa se va implementa un sens giratoriu provizoriu pentru analiza fluidizarii traficului din zona.” Este explicația inițiatorului proiectului care este estimat la 150.000 de euro.
Toate proiectele pot fi văzute și votate AICI.
N-ati vrea sa votati voi care ati scris !!! Am incercat sa votez, am creat cont, da n-am vrut sa mi se stie locatia…n-am utut sa votez, desi sunt si locuiesc in Sibiu.De ce daca mi-amdat o data adesa nu pot vota numai daca site-ul imi stie locatia de unde accesez pot vota !/ Nu accept asa ceva, consider ca si asa am dat prea multe informatii.