bugetare participativă - proiectul ”promenadă pe victoriei” respins

În proiectul de Bugetare Participativă, sibianul Tudor St. Popa a propus ca Bulevardul Victoriei să devină zonă de promenadă, ca legătură între centrul Sibiului și Parcul Sub Arini. Proiectul său însă a fost declarat neeligibil și nu a ajuns în faza de vot.

”Din pacate, Primaria Sibiu a considerat ca proiectul nostru nu e de interes pentru a trece in faza de vot. Nu stim motivul, acesta nefiind comunicat, cert este ca doar aproximativ 35 de proiecte pot fi votate din cele peste 150 propuse de catre sibieni.
Stiam de la inceput ca este o idee ce implica multi pasi pentru a fi implementata, tocmai de asta vom continua sa cautam solutii si vom face propuneri ce vor duce intr-un final la transformarea trotuarelor de pe #bdulVictoriei intr-o alee de promenada ce va lega Centrul Sibiului de parcul Sub Arini.
Asteptam si de la voi propuneri si exemple din alte tari, unde pietonii au intotdeauna prioritate.”, este ceea ce a transmis tudor St. Popa.

Proiectul lui prevedea transformarea Bulevardului Victoriei în așa fel încât să realizeze legătura între Piața Mare și Parcul sub Arini ca zonă de promenadă. Au fost prevăzute transformări la nivelul trecerilor de pietoni, la intersecțiile străzilor, precum și zone de odihnă și spații verzi.

VEZI AICI PROIECTUL ÎN DETALIU

Ultima oră

Comentariul meu