weekend de toamnă frumoasă la sibiu - cum și unde ne distrăm în oraș
Foto Cosmin Calinescu

Acest final de săptămână este unul plin cu evenimente culturale la Sibiu. Târg de carte, piese de teatru, istorisiri despre război, festival de poezie. Sunt evenimente ce îți umplu sufletul și care îți dau energie pentru o nouă săptămână. Așa că nu ar trebui ratat nimic din ce e pregătit la Sibiu în acest weekend.

AlterNativ” este târgul de carte de sănătate și terapii complementare. Așa că dacă sunteți interesați de aceste aspecte, de vineri până duminică, la Biblioteca ASTRA veți găsi cam toată informația de care aveți nevoie.

De joi până sâmbătă Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G. readuce în comunitatea sibiană Festivalul Egalității de Gen. Tema din acest an este “Dialogul între GENerații”, între tineri și părinți, între oameni din medii și de vârste diferite, pentru a depăși neînțelegerile și temerile legate de ce este și ce nu este egalitatea de gen. Se anunță ediție interesantă, al cărui program îl găsiți aici.

Tot de joi, dar până duminică, la Sibiu va avea loc Festivalul Internațional „ROMAII POESIA”, Ediţia a III-a, ai cărui amfitrioni vor fi poeții Santino Spinelli și Luminița Cioabă. Festivalul se va desfășura în Piața Mică, motiv pentru care aceasta va fi închisă de vineri până duminică. Detalii și programul festivalului se găsesc aici.

Faust” se joacă din nou vineri și sâmbătă, la Fabrica de Cultură. În ambele seri piesa va începe la ora 19. Spectacol are subtitrare în limba engleză și durează aproximativ două ore, dar nu este recomandat celor sub 16 ani. Prețul unii bilet este de 30 și 50 de lei.

Atelierul de…Meșterilit” îi așteaptă pe cei mici sâmbătă, la Teatrul Gong. De la ora 10 și 12 copiii cu vârste între 6 și 10 ani vor petrece o oră și jumătate în compania coordonatorului Aurelia Călinescu, ce îi va învăța cum să ”meșterească” tot felul de jucării. Prețul unui bilet este de 14 lei.

Frumoasa și Bestia” după Giovanni Francesco Straparola este spectacolul din weekend de la Teatrul Gong. Este un spectacol recomandat copiilor de peste 7 ani, care va avea două reprezentații: sâmbătă de la ora 18 și duminică de la ora 11. Un bilet costă 9 lei.

”Istorisiri din vreme de război” se vor auzi sâmbătă și duminică, în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, între orele 11- 17. Vor fi aduse în atenţia publicului naraţiuni personale despre anii de foc, povestiri depănate sau cântate în cadrul unei şezători, dar şi frânturi din «memoria» timpului, prin fotografii şi jurnale de război. Detalii aici.

Ultima oră

Comentariul meu