clarificări de la isu legat de proiectul multiplex-ului cinema de la shopping city sibiu
FOTO arhivă

Shopping City Sibiu se află în plin proces de remodelare și extindere. Suprafața magazinelor va crește semnificativ, iar atunci când s-a pornit acest proiect a fost prevăzut ca noua locație să găzduiască și un cinema multiplex cu 8 săli. Deschiderea acestuia însă este pusă în pericol din cauza unor cerințe legate de materialele folosite.

Ora de Sibiu a scris AICI despre faptul că antreprenorilor li se cere de către ISU Sibiu să folosească materiale care să reziste la foc cel puțin 6 ore.

Reprezentanții ISU Sibiu spun însă că instituția nu poate cere folosirea niciunui fel de material, ci acest lucru este specificat în lege. ”Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu nu a cerut ca materialele din construcția viitorului multiplex cinema să reziste la foc în jur de șase ore. ISU Sibiu nu stabilește și nu solicită cerințe de securitate la incendiu. Măsurile de securitate la incendiu stabilite în documentația tehnică depusă la emiterea avizelor de securitate la incendiu sunt prevăzute de către proiectant, în concordanță cu reglementările tehnice în vigoare. ” este răspunsul ISU Sibiu.

Cinema-ul ar trebui să se deschide la finalul acestui an, o dată cu restul noului spațiu construit. Dacă acest lucru se va întâmpla, rămâne de văzut.

CITEȘTE AICI CE SPUN SURSELE ORA DE SIBIU DESPRE CERINȚELE LEGATE DE MATERIALELE DE CONSTRUCȚIE ALE MULTIPLEX-ULUI

Ultima oră

Comentariul meu