primul trailer moromeții 2 - filmul se lansează în noiembrie

Primul trailer al producției cinematografice  „Moromeții 2”, de Stere Gulea, care va avea premiera pe marile ecrane românești pe 16 noiembrie, a fost făcut public vineri

„30 de ani mai târziu, autorii celebrului «Moromeții» (1987) se întorc la locul faptei. Povestea continuă! Vino s-o cunoști și tu din #16noiembrie”, spun realizatorii filmului. „Moromeții 2” continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și îl are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă odată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru și invers, notau producătorii peliculei.

Filmările la pelicula „Moromeţii 2” au avut loc în București, dar și în aceeaşi casă şi în acelaşi sat – Talpa, din judeţul Teleorman – în care a fost turnat şi primul lungmetraj. Pentru a filma acest lungmetraj, casa Moromeţilor a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu, care s-a folosit de schiţele şi imaginile celei vechi.

Pelicula este regizată de același Stere Gulea, care a realizat și pelicula din 1987, iar din distribuție fac parte Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina, Răzvan Vasilescu, George Mihăiță, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa și Dorina Chiriac.

Ultima oră

Comentariul meu