video: românii din străinătate ar trebui să vină acasă pentru a se rezolva criza de forță de muncă

Premierul Viorica Dăncilă vrea să rezolve situația cu lipsa forței de muncă cu românii plecați în străinătate, care ar trebui să se întoarcă acasă.

Premierul Viorica Dăncilă a spus sâmbătă la la Festivalul Viei și Vinului „Bachus” din Focșani,  că în România este nevoie de forță de muncă calificată, motiv pentru ca a și fost introdus învățământul dual, însă cel mai important ar fi ca românii plecați în străinătate să se întoarcă în țară.

„Avem o problemă legată de forța de muncă. Am și dat un act normativ pentru a avea mai multă forță de muncă în România. Avem nevoie de forță de muncă calificată, de aceea am introdus și învățământul dual, pentru a avea calificarea necesară și avem un grup de lucru pentru a găsi mult mai multe oportunități de a rezolva această problemă. Este important pentru noi, în același timp, să aducem românii acasă și cred că acest lucru l-am reușit în domeniul medical. Mă refer la medici, unde am crescut salariile, ajungând la 3 – 4.000 de euro”, a spus Dăncilă.

Potrivit premierului, majorarea salariilor în sănătate a făcut ca medicii să nu mai plece în străinătate și, mai mult, o parte dintre cei plecați a revenit în țară. „Nu doar că nu au mai plecat medicii, dar avem și o parte dintre medici care s-au reîntors în România. Un alt act normativ pe care l-am adoptat chiar săptămâna trecută este legat de medicii rezidenți, unde am crescut de la 4000 de locuri de 5.415 locuri”, a mai spus premierul.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu