o amibă a ucis un tânăr. i-a mâncat pur și simplu creierul

Un tânăr de 29 de ani a murit peste Ocean după ce o amibă care se hrănește cu creierul uman i-a pătruns pe nas și l-a ucis.

O amibă extrem de periculoasă, care trăiește în apele de pe tot globul, a făcut o nouă victimă. Un tânăr de 29 de ani a murit după ce amiba i-a pătruns în cap, după ce acestuia i-a intrat apă în nas, anunță Digi24.
Naegleria fowleri este o amibă care se hrănește cu creierul uman și care, deși este extrem de rară, omoară aproape fiecare persoană infectată.
Un tânăr de 29 de ani din New Jersey a simțit o durere puternică de cap, în timp ce își tundea gazonul. Pe 16 septembrie a fost nevoit să meargă la cel mai apropiat spital, scrie Wired.
Medicii au descoperit, la internare, că tânărul avea creierul umflat și febră. Ulterior, au descoperit Naegleria Fowleri în lichiul cefalorahidian al bărbatului. După șase zile, americanul a murit.
Diagnosticul: meningoencefalită primară amoebiană.
Acest tip de meningită este foarte rar, așadar medicii nu s-au așteptat inițial la acest diagnostic. Din 1962, de când a fost descoperită amiba, până astăzi, în SUA au fost înregistrate 143 de cazuri de infectare cu această amibă. Ultimul caz, în SUA, a fost semnalat în 2016.

Ultima oră

Comentariul meu