dorel cu betoniera, luat în vizor de polițiști la sibiu
Foto Info Trafic Jud. Sibiu

Imaginile cu șoferul unei betoniere care deversează material pe strada Cristianului au devenit virale pe grupurile sibiene. Șoferul a fost identificat de polițiști care au luat măsuri.

”În seara zilei de 3 octombrie a.c., în jurul orei 18,30, un echipaj de poliție rutieră care circula pe strada Cristianului din municipiul Sibiu a observat pe partea carosabilă un strat proaspăt de material tehnic / beton, posibil scurs din betonierele care circulă pe acest traseu spre și dinspre șantierele din zonă. Polițiștii au identificat pe acest traseu o betonieră, cea din imagini, condusă regulamentar, colegii noștri recomandându-i șoferului să ia măsuri pentru a curăța partea carosabilă, recomandare însușită de către conducătorul auto care, în jurul orei 21,00, a fost surprins în imaginile postate pe rețelele de socializare în timp ce încerca să curețe asfaltul. Întrucât intervalul orar, 19,00 – 21,00, nu permitea blocarea traficului în vederea curățării drumului, conducătorul auto a încercat să înlăture resturile de material tehnic prin udarea părții carosabile.
De asemenea, societății comerciale căreia îi aparțin betonierele îi va fi înaintată o informare privind obligațiile pe care șoferii unor astfel de autovehicule le au pe drumurile publice”, a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

VEZI AICI IMAGINILE CU BETONIERA CARE ÎMPRĂȘTIA MATERIAL 

Polițiștii atrag atenția că ”în conformitate cu prevederile art. 147, punctul 9 din H.G. 1391/2006, conducătorilor auto le este interzis să intre pe drumurile modernizate cu autovehiculul care are pe roți sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanțe ori materiale ce pot pune în pericol siguranța circulației. Nerespectarea acestei prevederi legale constituie contravenție și se sancționează cu 9 – 20 puncte amendă plus retragerea certificatului de înmatriculare dacă prezintă scurgeri semnificative de carburant sau lubrifiant.
Reamintim faptul că, în conformitate cu art. 109 aliniatul 1 din O.U.G. 195/2002R, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către polițiștii de frontieră.”, spune Elena Welter.

Ultima oră

Comentariul meu