video foto “bobocii” de zece ai sibiului - denisa, o viitoare profesoară şi cătălin, un viitor ofiţer

Denisa şi Cătălin sunt „bobocii” de 10 ai Sibiului. Din miile de studenţi veniţi la Sibiu din ţară şi străinătate, să urmeze cursurile unei facultăţi, Denisa şi Cătălin au fost vedetele primei zi din noul an universitar.

Dacă de dimineaţă, Cătălin a vorbit la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” în numele colegilor săi din anul I, la prânz, alături de acesta, pe scena amplasată în Piaţa Mare, şi-a exprimat gândurile şi Denisa Frătean, studenta la Facultatea de Litere şi Arte.video foto “bobocii” de zece ai sibiului - denisa, o viitoare profesoară şi cătălin, un viitor ofiţer

Denisa, studenta care a luat 10 la BAC şi a ales să rămână acasă pentru ca să devină profesor
Denisa Frătean este printre puţinii absolvenţi de liceu, cu media 10 la BAC, care aleg să rămână în ţară, cu atât mai mult, acasă, în oraşul natal. Denisa a ales Facultatea de Litere din Sibiu şi speră, la finalul studiilor, să ajungă profesor. „Am optat pentru Facultatea de Litere şi cel mai mult îmi doresc să mă regăsesc în lecturile care ne vor fi recomandate şi să acumulez toate cunoştinţele necesare formării mele pe plan profesional, pentru a deveni la rândul meu profesor, care să insufle pasiunea pentru lectură tuturor generaţiilor viitoare. Am ales să rămân în Sibiu datorită ataşamentului faţă de acest oraş cu iz medieval, faţă de oamenii deosebiţi pe care am avut ocazia să-i cunosc şi nu în ultimul rând, datorită faptului că, pentru mine, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) reprezintă mediul proprice dezvoltării mele din punct de vedere intelectual”, a declarat Denisa, luni, pe scena din Piaţa Mare. Reprezentanta miilor de studenţi din anul I de la ULBS este convinsă că, cititul este cheia succesului în viaţă. „Îmi doresc ca în aceşti ani universitari să nu uităm niciodată că noi suntem clipa care trece prin poarta existenţei aşa cum spunea poetul Nichita Stănescu şi important este să răspândim în jurul nostru, lumină. Cărţile sunt cele care ne plasează deasupra celorlalţi. Să nu ne pierdem niciodată bucuria lăuntrică, să visăm mult, să credem în idealurile noastre, să lăsăm în urmă o cărare pentru alţii şi să ascultăm întotdeauna de vocea interioară, deoarece, conform convingerii lui Titu Maiorescu, niciodată mintea nu conduce, ea arată numai alternativele. Direcţiunea finală o hotărăşte inima. Să avem cu toţii un an universitar plin de realizări şi bucurii”, le-a spus colegilor şi profesorilor, Denisa Frătean.

YouTube video

Cătălin, viitorul ofiţer care nu se teme să moară pentru ţară
Cătălin Lodroman este cel mai bun „boboc” de la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, unde a obţinut media 10 la admitere. Cătălin provine din judeţul Alba şi a absolvit Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, unde spune că „a asimilat spiritul milităriei. Şi asta l-a determinat să vină la această instituţie.” Mama este cea care l-a încurajat să facă totul ca să aibă o carieră militară. video foto “bobocii” de zece ai sibiului - denisa, o viitoare profesoară şi cătălin, un viitor ofiţer„Părinţii sunt mâdri de mine, doresc să le mulţumesc pe această cale. (…) Mama m-a motivat să aleg cariera militară, fiindu-mi un important sprijin”, mărturiseşte Cătălin. Întrebat unde se vede peste zece ani, Cătălin speră să ajungă un ofiţer „la un batalion de forţe pentru operaţii speciale”. Ferm convins că armata înseamnă camaraderie, Cătălin spune că nu îi este frică pentru viaţa sa. Acesta nici nu concepe că ar putea să îşi piardă viaţa în timpul unei milisiuni. „Nu am frica asta (că o să mor într-o misiune n.r.), pentru că o să merg împreună cu camarazii mei şi o să îmi pun viaţa în mâinile lor. Nu o să mă oprească nimic”, spune Cătălin. Acesta de declară patriot şi spune că stabilitatea şi salariul din armată „sunt ultimul motiv pentru care a ales să vină în armată.” Cătălin, student în anul I la Facultatea de Ştiinţe Militare din Sibiu, viiitor ofiţer în armata noastră, le-a vorbit şi colegilor săi, luni, despre solidaritate şi camaderie. „Trebuie să căutăm în persoana de lângă noi sprijin şi să acordăm suport la rândul nostru. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate, să ne cultivăm spriritul de camaraderie”, a spus Cătălin Lodroman, unul din cei doi „boboci” de 10 ai Sibiului universitar.

Ultima oră

Comentariul meu