Se scumpesc vacanțele la munte. Prețuri aproape duble

Lemnele și mâncarea s-au scumpit, așa că proprietarii de pensiuni din Rânca ăși fac deja calculele pentru a scumpi tarifele. Astfel, în perioada sărbătorilor prețul pe o noaptea va crește de la 180 de lei la 400 de lei.

Se fac deja pregătiri la Rânca pentru sezonul de iarnă. Deocamdată însă nu e zăpadă, iar ceaţa i-a cam speriat pe turişti.

La 2000 de metri altitudine, pe Transalpina, sunt doar trei grade celsius în termometre. Este ceaţă densă, iar vizibilitatea redusă i-a făcut pe mulţi turişti să se întoarcă din drum.

– Am prins ceaţă. Doar câteva fotografii şi, în rest, o mare frumoasă ceaţă şi ne-am pierdut.

Marius Spătatu, reprezentant hotel: „Ne aflăm într-un apartament. Acesta costă 180 de lei pe noapte. Este dotat cu televizor, frigider, acces la balcon care este un avantaj pentru fumători.”

De sărbători, însă preţurile vor exploda. Cinci nopţi la munte vor costa 2.000 lei de persoană.

Elena Vintilescu, proprietar hotel: „Este undeva până în 400 de lei loc în cameră dublă pachetul de Crăciun, care înseamnă cazare, mic dejun şi petrecerea de Crăciun până a doua zi dimineaţa.”

Proprietarii de pensiuni au şi o explicaţie pentru preţurile mari.

Constantin Pănescu, proprietar hotel: „Cred că undeva faţă de anii precedenţi 50 de lei, 60 de lei de persoană datorită lemnelor mai mult. S-au dublat preţurile faţă de anul trecut.”

Iarna trecută, 13.000 de turişti au ajuns la Rânca în sezonul de iarnă.

Sursa www.digi24.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu