Astrid Fodor a scos ’’as-ul’’ din mânecă la Conferința de Bune Practici - ’’Este exemplul perfect!’’

Primarul Sibiului a participat sâmbătă, 29 septembrie, la a doua ediție a Conferinței de Bune practici în Administrația Locală, conferință care s-a desfășurat la Cluj-Napoca. Fodor a dat Târgul de Crăciun ca exemplu de bune practici al Sibiului.

Conferința le-a oferit ocazia primarilor din Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara să vorbească despre câteva dintre realizările administrației locale și să ofere astfel modele și concepte care ar putea fi cu ușurință replicate în alte administrații. Au răspuns invitației organizatorilor, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu și primarul municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor.
Dacă anul trecut primarul din Sibiu a prezentat ca exemplu de bune practici festivalul de artă stradală Sibiu International Street Art Festival, un eveniment organizat de asociația Art Factory Transilvania și cofinanțat de Primăria Sibiu care a reușit să dea culoare pereților gri ai școlilor din Sibiu și să le ofere ocazia artiștilor stradali să își manifeste talentul în condiții legale, anul acesta Astrid Fodor a vorbit despre Târgul de Crăciun din Sibiu și modul în care acest eveniment a ajuns să fie comparat cu marile târguri de Crăciun din Europa.
„Târgul de Crăciun este exemplul perfect de colaborare între o administrație publică și un operator privat. În anul 2007 pentru cultură am alocat pentru cultură opt milioane de lei din care 500.000 de lei pentru agenda culturală. În anul 2017 am alocat pentru cultură 49 de milioane de lei, din care opt milioane pentru agenda culturală. Nu am făcut-o de dragul artei, ci pentru că am constatat că această agendă culturală constituie un motor important de dezvoltare”, a spus Astrid Fodor, conform Transilvania Reporter.Astrid Fodor a scos ’’as-ul’’ din mânecă la Conferința de Bune Practici - ’’Este exemplul perfect!’’
„Specific la Târgul de Crăciun este mirosul de vin fiert, scorțișoară și turtă dulce, nu de mici și bere. Datorită Târgului de Crăciun avem un al doilea sezon turistic care începe odată cu deschiderea târgului”, a punctat primarului orașului Sibiu.
Pe parcurs, târgul s-a reinventat și a venit cu noi componente, inclusiv cu pachete de citybreak și componente educative. În perioada 2013-2015 s-a pus mai mare accent pe programul cultural, în timp ce în 2016 a fost introdus elementul de videomapping pe clădirile din Piața Mare. În noiembrie 2017, numărul expozanților a fost de peste 100.

Astrid Fodor a scos ’’as-ul’’ din mânecă la Conferința de Bune Practici - ’’Este exemplul perfect!’’

Ultima oră

Comentariul meu

Publică