video - foto cutremur de 7,5 grade - tsunami cu valuri uriașe și aproape 400 de morți

Peste 380 de persoane au fost confirmate decedate după un tsunami declanșat de cutremurul cu magnitudinea de 7,5 grade care a lovit vineri orașul indonezian Palu de pe insula Sulawesi, au anunţat sâmbătă autorităţile din Indonezia, transmite BBC.

Agenția de dezastre din Indonezia a declarat că cel puțin 384 de persoane au fost ucise. Mai mult de 350 de oameni au fost răniți.
„Nu am primit încă rapoarte detaliate, deoarece comunicațiile sunt tăiate. Multe cadavre au fost găsite de-a lungul țărmului din cauza tsunami-ului, dar cifrele sunt încă necunoscute”, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al agenției.
Replicile puternice au continuat în orașul de coastă sâmbătă dimineața, după valuri de până la trei metri înălțate, declanșate de cutremur.

https://youtu.be/F05edMisEJE

Mii de case s-au prăbușit, împreună cu spitale, hoteluri și centre comerciale.
Eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare, deși sunt îngreunate deoarece drumul principal către Palu a fost blocat din cauza unei alunecări de teren.video - foto cutremur de 7,5 grade - tsunami cu valuri uriașe și aproape 400 de morți
Un cutremur mai puțin puternic care a avut loc tot vineri a ucis cel puțin o persoană și a rănit cel puțin zece în orașul Donggala.

Ultima oră

Comentariul meu