ministrul finanțelor despre notarii din procesul casei lui iohannis ” s-a procedat corect”

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că ministerul pe care îl conduce a primit rezultatele anchetei ministerului justiției în cazul notarilor care au perfectat actele casei lui Klaus Iohannis, pierdută apoi în justiție. Concluzia anchetei este că notarii au procedat conform legii.

„Ieri (n.red. – miercuri), am primit de la Ministerul Justiției răspunsul, noi întrebând dacă notarul a făcut bine ce a făcut. Răspunsul de le Ministerului Justiției este o întreagă istorie, dar concluzia este aceea că acel notar a fi procedat corect, atunci când a suspendat acea înregistrare în Cartea Funciară”, a declarat Teodorovici, joi seara, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Concluzia MJ a fost luată în urma unui control la acel notar, al cărui nume nu a menționat. „Am avut îndoielile mele legate de această speță”, a subliniat Teodorovici.

Ministrul finanțelor susține că ar fi fost indicat să se vadă dacă, în opinia Ministerului Justiției, a procedat corect și notarul din 1999. „În 1999, în aceeași zi, s-a emis autorizație pentru acea casă, s-a și vândut jumătate de casă domnului președinte”, a detaliat Teodorovici.

Oficialul de la Finanțe a mai spus că le-a cerut funcționarilor din ministerul pe care-l conduce să urmărească fiecare cale legală în procesul cu președintele.

„Rămâne procesul de la Hunedoara, unde sunt persoane care revendică acel imobil. Când instanța va spune, într-un fel sau altul că acea persoană are dreptul să devină proprietar, statul este cel care preia acel imobil și suma implicit trebuie să fie recuperată de la domnul președinte. (…) Vrem să urmăm fiecare legală, să dăm clar mandat celor care ne vor reprezenta în instanță la Hunedoara să ceară accelerarea acelui proces, adică judecarea cu celeritate a acelui proces, nu să stăm ani de zile. Niciun pericol de subscriere”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor susține că nu are vreo supărare cu președitele Iohannis, dar „nici nu trebuie să ne iubim toți în România”.

Sursa www.mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu