distracție în ultimul weekend de septembrie - zilele recoltei, cap de afiș al evenimentelor

Și…a ajuns și septembrie la final. Ultimul weekend al lunii se anunță răcoros, dar gradele din termometre pot fi combătute cu o atmosferă ”încinsă”. Și aceasta e garantată, pentru că evenimentele organizate în acest final de săptămână asta sunt programate să facă.

”Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” este filmul în regia lui Radu Jude ce va avea proiecții tot weekend-ul, la Teatrul Gong. Prima dintre ele va fi vineri de la ora 18, apoi de la ora 20. Sâmbătă vor fi două vizionări, de la ora 11 și 18, iar duminică de la ora 18 și 20. Detalii despre film, aici.

Concertul de gală al laureaților ”Vox Artis” va avea loc vineri, la Sala Thalia, de la ora 19. Filarmonica din Sibiu va fi dirijată de Juan Cantarell din Spania, iar un bilet costă 30 de lei.

20 noiembrie” după Lars Noren este piesa de teatru programată a se juca vineri seara, la Teatrul Radu Stanca, de la ora 19. Piesa durează aproximativ o oră, dar nu este recomandată copiilor sub 12 ani. Un bilet costă 20 și 25 de lei.

Atelierul de…Meșterilit” îi așteaptă pe cei mici sâmbătă, la Teatrul Gong, de la ora 10 și ora 12. Atelierul este potrivit pentru copiii cu vârste între 6 și 10 ani, durează o oră jumătate și un bilet costă 14 lei.

Tot la Teatrul Gong, sâmbătă de la ora 18 și duminică de la ora 11 se va juca piesa ”Scamatorii” după Marin Sorescu. În acest spectacol animația este la ea acasă, iar momentele pline de surprize vor crea iluzii și stări de neuitat pentru cei mici și cei mai. Durează 55 de minute, este recomandat copiilor peste 3 ani, iar un bilet costă 7 lei.

Dacă până acum nu ați reușit să vă faceți aprovizionarea pentru iarnă, nu e nicio problemă, pentru că de vineri până duminică, la târgul Obor, au loc Zilele Recoltei. Vor veni producători locali cu legume și fructe, va fi must proaspăt stors, dar și concerte. Detalii și programul evenimentului, aici.

distracție în ultimul weekend de septembrie - zilele recoltei, cap de afiș al evenimentelor

Cea mai amplă plimbare cu animalele de companie va avea loc sâmbătă. Întâlnirea va fi în Parcul Sub Arini, la Cupolă, la ora 18. Detalii despre eveniment, aici. 

Oscar și buni roz” de Eric Emmanuel Schmitt se va juca sâmbătă de la ora 19 la Teatrul Radu Stanca. Cu Buni Roz pe post de ghid, într-o viata traita pe „repede-înainte”, Oscar, un baietel de zece ani, parcurge printre râsete si lacrimi itinerarul emotionant al tuturor vârstelor si experientelor umane, îmbogatite de imaginatia lui care îmbraca realitatea în haina miraculosului.

Sibiu Streetball”, cea mai mare competiție de baschet 3×3 din Transilvania, revine în acest an într-o locație nouă. Evenimentul va avea loc sâmbătă și duminică și va fi organizat pentru prima dată în parcarea Sălii Transilvania. Detalii aici.

distracție în ultimul weekend de septembrie - zilele recoltei, cap de afiș al evenimentelor

Duminică, în Muzeul în Aer Liber Sărbătoarea Recoltei va aduce ”socăcițe” care vor face demonstrații culinare, iar produsele tradiționale nu vor lipsi. Detalii aici. 

Buonavista Duathlon Challenge, va avea loc duminică, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Noutatea majoră a acestei ediții o constituie organizarea cursei într-o zi de duminică, la ora amiezii, pentru a permite și alergătorilor din județele învecinate să participe. Detalii despre eveniment, aici. 

”Damen- vals” de D.R. Popescu este ultimul eveniment al acestui weekend. Spectacolul se va juca duminică seara de la ora 19 la Teatrul Radu Stanca. Durează o oră, iar un bilet costă 15 și 20 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu