suferă de zece ani de o boală cruntă – sibianul ioan știrbeț are nevoie de ajutor

Ioan Știrbeț este cunoscut de prieteni ca Neluțu sau Leo, care vine de la zodia lui, Leu. Asemeni acestuia Neluțu este un luptător, pentru că de 10 ani încearcă să supraviețuiască. Acum are 33 de ani și pentru a-i putea număra în continuare are nevoie de ajutorul nostru.

Neluțu face dializă de 9 ani, de când a fost diagnosticat cu insuficiență renală cronică. Timpul îndelungat de când face dializă i-a slăbit corpul, iar până acum a făcut trei atacuri cerebrale. Unul ischemic, dar altele două hemoragice, care au necesitat intervenție chirurgicală.

Acum Neluțu are o șansă la un transplant, donatorul fiind chiar mama sa. Are nevoie însă de 28.000 de euro, o sumă pe care nu o poate strânge din pensia de boală. ”Din cauza AVC-urilor și a stării precare i-a fost refuzat transplantul de către medicii din Cluj. Niciun spital de stat nu și-a asumat riscul, spunând că este mai bine să continue dializa. Dar pentru un tânăr de 33 de ani, cu un donator, este greu să accepți situația și să nu faci tot posibilul. Așa că am găsit la Brașov, la Spitalul Sfântul Constantin, un medic ce a acceptat să îl opereze”, spune Anca Linte, prietena lui Neluțu.
Pentru Neluțu transplantul înseamnă începutul unei noi vieți. ”Ar însemna îmbunătățirea vieții. De 10 ani aștept transplantul ăsta. Fac dializă de trei ori pe săptămână câte 4 ore. Când nu sunt la spital mă odihnesc, pentru că obosesc foarte repede. După transplant o să fiu mult mai bine, o să pot trăi cât de cât normal”, spune Neluțu.
Pentru ca visul să i se împlinească Neluțu are nevoie de ajutorul nostru, pentru că pentru el suma de 28.000 de euro este una imensă. Iar ajutorul trebuie să vină cât mai repede, pentru că la sfârșitul lunii octombrie Neluțu și mama lui sunt așteptați la Brașov pentru operație.
AICI SE POT FACE DONAȚII ÎN CONTUL LUI NELUȚU
Sau se poate dona direct in contul fundatiei din cadrul spitalului:
FUNDATIA CLINICA SF.CONSTANTIN BRASOV, cu sediul în Brasov, str. Iuliu Maniu nr.49, cod postal 500091, este inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor sub nr. 3/01.07.2010, cod de identificare fiscala nr.27248394, cont bancar nr. RO50BTRL00801205S91141XXdeschis la Banca Transilvania

Home

Ultima oră

Comentariul meu