Festivalul Racilor și Fructelor de Mare - Tone de creveți, calamari, caracatițe și raci gătiți la Sibiu

După ce Foodie a adus la Sibiu cei mai bune food truck-uri, încă un festival de street food vine să potolească poftele culinare ale sibienilor. Festivalul Racilor și fructelor de mare o să adune în piața Habermann mii de sibieni care vor devora preparate din fructe de mare.

Festivalul Racilor și fructelor de mare ajunge la Sibiu pentru prima dată, asta după ce timp de un an a trecut prin toate marile orașe ale țării. Între 17 și 21 octombrie organizatorii promit un festin culinar cu iz de mare, preparate gustoase și prețuri accesibile.
”Avem cinci bucătari care vor găti în fața oamenilor. Vor face spectacol, pentru că totul se desfășoară live. Sunt ajutați de o echipă de 20 de oameni. Avem niște tigăi imense în care se gătește, spectacolul începe de aici”, spune Paul Nicolau, organizatorul evenimentului.

Festivalul Racilor și Fructelor de Mare - Tone de creveți, calamari, caracatițe și raci gătiți la Sibiu

Festivalul Racilor și Fructelor de Mare - Tone de creveți, calamari, caracatițe și raci gătiți la Sibiu

După ce fructele de mare și peștele sunt gătite, urmează degustarea. Și aici nu e loc de întors, pentru că gustul va fi garantat unul autentic, iar dacă veți închide ochii cu siguranță că vă veți simți ca pe o plajă însorită. ”Avem 12 feluri de fructe de mare, toate aduse din Grecia. Preconizăm că vom găti cam 5- 6 tone de fructe de mare și pește. Toată lumea este binevenită, mai ales că avem prețuri sub medie”, spune Paul Nicolau.

Așadar perioada 17-21 octombrie de de salvat în calendar, pentru că se va întoarce vara, măcar prin gustul preparatelor specifice litoralului.

Festivalul Racilor și Fructelor de Mare - Tone de creveți, calamari, caracatițe și raci gătiți la Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu

Publică