poziția oficială zingoplanet sibiu în cazul copilului rănit la locul de joacă
FOTO - ARHIVĂ

Reprezentantii Zingoplanet a remis luni seara în punct de vedere oficial legat de incidentul petrecut in 13 septembrie la acest loc de joaca si in urma caruia un copil s-a ranit si a ajuns la spital.

CITEȘTE AICI POVESTEA SPUSĂ DE MAMA BĂIATULUI

Iată mai jos comunicatul remis de Zingoplanet către Ora de Sibiu:
Avand in vedere scandalul mediatic fără precedent, iscat de familia B,si ca urmare a articolului din „Ora de Sibiu ” dorim sa ne exprimam pozitia referitoare la incidentul petrecut la locul de joaca Zingoplanet..
Parintii organizatori aveau un contract semnat cu Zingoplanet, pentru data de 13.09 in intervalul orar 17-20, insa acestia au ajuns la ora 16.30 , insotiti si de copilul familiei B, pentru a aduce cele necesare organizarii petrecerii.
In intervalul orar 16.30-17.00 (angajatii Zingoplanet se ocupau de probleme administrative pentru respectiva petrecere, neavand nici o responsabilitate de a supraveghea minorii) in timp ce parintii organizatori isi aduceau cele necesare petrecerii (tort, apa , sucuri, etc), copiii au patruns in zona de joaca , si din entuziasmul specific varstei au intrat doi copii in trambulina in loc de unul, fara a inchide fermuarul si fara a tine cont de pictogramele afisate (conform carora este interzisa intrarea mai multor copii in trambulina).
La scurt timp s-a auzit un țipat și s-a putut constata doar faptul ca minorul era in afara trambulinei. Precizez că afirmația cum ca cineva din cadrul locului de joacă le-ar fi spus să nu tragă fermoarul este netemeinica si nefondata.Ba mai mult , dupa acest moment copilul a comunicat ca se simte mai bine , a mișcat mâna si a solicitat să rămână în continuare la petrecere. Angajatele companiei susțin că unul din copilașii aflați in trambulină își cerea scuze pentru ca l-a împins pe cel care căzuse.
Trambulina folosită este o trambulină 100% funcțională, sigură, cu elemente de protecție funcționale. Acest lucru poate fi demonstrat din marturiile celor care au avut petrecere in ziua precedenta dar și urmatoare, zilei de 13.Același tip de trambulină se regăsește în majoritatea locurilor de joacă din Sibiu și este sigură atâta timp cât este folosită în conformitate cu normele de siguranță ale producătorului ( folosirea ei de către 1 copil, greutate maxima , și a regulamentului locului de joacă)
A doua zi am fost contactată telefonic de mama minorului. Deoarece apelul dumneaei a venit în afara programului de lucru, am invitat-o la domiciliul meu pentru a asculta ceea ce dorește să-mi comunice.
La momentul întâlnirii noastre Doamna B mi s-a prezentat ca fiind jurnalist, mi-a solicitat despăgubiri materiale, mi-a vorbit pe un ton superior și m-a agresat dpdv emoțional.
La plecare au dorit să meargă la locul de joacă, am acceptat cu rugămintea să nu deranjeze petrecerea care între timp a început.
De la intrare au făcut poze, apoi în interiorul locației fapt care a dus la nemulțumirea părinților organizatori, care s-au sesizat și au luat atitudine , intrebandu-i cine sunt, și li s-a răspuns că sunt de la „protecția trambulinelor”.
Toate aceste nemulțumiri sunt scrise pe contractul părinților organizatori din 14.09.2018.
Soții B au părăsit locul de joacă spunându-mi că imi dau timp sa gândesc la rece doua zile.
În 17.09.2018 au început să mă sune și văzând că nu raspund, mi-au trimis mesaj tot pentru pretentii materiale. A doua zi în 18.09.2018, la fel m-au sunat si ulterior mi-au trimis mesaj.
Pentru a demonstra bunele noastre intenții și pentru a pune capăt presiunii la care am fost supuși in perioada aceasta, i-am invitat in data de19 pentru mediere /conciliere în fața unui avocat unde le-am solicitat documente doveditoare diagnosticului. In fața avocatului nu au putut prezenta nici un document medical care sa ateste diagnosticul copilului sau alt document pe care își întemeiază solicitările, sub pretextul confidențialitatii.
Mentionam inca o data, faptul ca locul de joaca Zingoplanet are ca specific organizarea de petreceri aniversare, fara a fi un loc de joaca unde copiii pot fi lasati cu ora si ca obligatiile angajatiilor nostri sunt de asistenta si indrumare in utilizarea echipamentelor necesare distractiei’’, spun cei de la Zingoplanet. CITEȘTE AICI POVESTEA SPUSĂ DE MAMA BĂIATULUI

Ultima oră

Comentariul meu