este oficial - tarifele pentru parcare în sibiu se scumpesc

După ce proiectul pentru scumpirea parcărilor a fost supus dezbaterii publice, acum este înaintat consilierilor locali din Sibiu pentru aprobare. Acesta prevede, pe lângă majorările de tarife și împărțirea parcărilor pe zone, în funcție de acestea fiind calculat și cât ne va costa o oră de parcare.

Majorările sunt necesare, se arată în hotărâre, după ce au fost modernizat și extins sistemul de plată al parcărilor- s-au achiziționat 57 de aparate noi de taxare, iar în Piața Mică și Cazarma 90 se poate plăti cu cardul. Opțiunea de plată a taxei s-a extins la o aplicație mobilă, iar costurile de exploatare și funcționare ale acestor facilități trebuie acoperite.

Prin noile tarife reprezentanții Primăriei speră la decongestionarea centrului orașului prin încurajarea utilizării parcărilor aflate în zonele adiacente zonei centrale. În plus, prin Planul de Mobilitate Urbană durabilă s-a impus luarea unor măsuri în vederea reducerii gradului de poluare cauzat de emisiile de combustibil.

Astfel, în zona A parcarea pentru o oră va fi taxată cu 2 lei, iar pentru o zi cu 10 lei. Aceleași tarife vor fi aplicate și în zona B. Pentru zona C și D tariful va fi de 1 leu pe oră și 10 lei pe zi.

VEZI AICI CUM AU FOST ÎMPĂRȚITE ZONELE DE PARCARE

Cea mai mare creștere la parcare se va simți în Piața Mică, unde pentru 30 de minute se vor plăti 2 lei. La Cazarma 90 și Piața Teatrului tariful va crește la 2 lei pe oră.

Vor fi însă și parcări de durată scurtă, unde primele două ore nu sunt taxate. ”Se stabilesc parcări cu plată de scurtă durată de maxim două ore de luni până duminică în intervalul orar 8.00- 22.00 pe bază de tichete de parcare următoarele parcări amenajate situate în zona Piața Cibin din Municipiul Sibiu: Piața Cibin p 2, Strada Malului (tronsonul dintre ieșirea din Strada Morilor și Strada Turnului). Strada Morilor (tronsonul dintre Piața Cibin și ieșirea dinspre Strada Malului), strada Dârstelor și strada Măsarilor (tronsonul dintre strada dogarilor și Piața Cibin). În parcările de scurtă durată nu sunt valabile abonamentele permisele de parcare și tichetele de parcare cu excepția tichetelor și a abonamentelor riverane emisă pentru zona B”, se arată îm hotărârea consiliului Local.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu