video unul din călugării care l-au cunoscut pe arsenie boca îi sfătuiește pe sibieni să voteze la referendum

Starețul David de la Mănăstirea Sădinca, unul din călugării care l-au cunoscut pe părintele Arsenie Boca, i-a sfătuit duminică, pe credincioși, în timpul slujbei, să voteze la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie. Călugărul David a vorbit în predica sa despre felul în care Dumnezeu a distrus cetățile Sodoma și Gomora, din cauza păcatelor celor ce locuiau aici.

„Știți foarte bine că Dumnezeu a pedepsit pe Sodoma și Gomora fiindcă trăiau bărbați cu bărbați. Este ceva împotriva legii, împotriva firii. (…) De aceea, mergeți la vot cu toți și veți da seama fiecare pentru răspunsul pe care îl veți avea. Iubiții mei fii să ne păstrăm trupurile și sufletele noastre curate. Cum spunea și preacuviosul părinte Arsenie Boca, zice feciorie până la căsătorie. De aceea nu vă întinați trupul pentru că ați observat că orice păcat ați făcut, după ce l-ați înfăptuit, vă pare rău de el”, a spus călugărul David.
Acesta le-a povestit enoriașilor cum soția lui Lot nu a ascultat sfatul îngerilor și a șrivit în urmă, spre Sodoma și astfel a fost prefăcută într-un stâlp de sare, potrivit Bibliei.
În timp ce starețul de la Sădinca a dat ca exemplu, pilda biblică despre Sodoma și Gomora, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu a vorbit în ultimele sale predici, depre Iisus Hristos care a binecuvântat mirele şi mireasa, în Nunta din Cana Galileii.

YouTube video

„Mesajul nostru este unul foarte responsabil, o chemare sfântă de a ne împlini o obligaţie. Suntem obligaţi ca să răspundem acestei chemări. Şi sunt sigur că acest mare examen, este cel mai mare examen pe care credincioşii creştini, nu numai cei ortodocşi, ci toţi credincioşii creştini din ţară sunt obligaţi să-l treacă, acest examen. Dacă l-om trece, va fi bine pentru noi şi pentru urmaşii noştri. Dacă vom cădea la acest examen, vom suporta mai departe, toate consecinţele. Şi s-a mediatizat, s-au făcut cunoscute urmările în ţările mari, în ţările în care libertatea aceasta exagerată, este dusă la rangul de lege. Vor fi pedepsiţi cei care nu vor accepta ceea ce este de fapt o excepţie. Şi dacă este o excepţie, să rămână excepţie, iar noi toţi cei care suntem credincioşi, care ne închinăm Mântuitorului Iisus Hristos, să ne amintim că însuşi Hristos a binecuvântat Nunta din Cana Galileii, l-a binecuvântat pe mire, a binecuvântat pe mireasă”, a spus ÎPS Laurenţiu recent, într-un mesaj video publicat pe site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.
Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu „da” sau „nu” va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Ultima oră

Comentariul meu