video - tunurile pe constructorul de la stadionul municipal: se prevalează de tot felul de aspecte

Președintele lui FC Hermannstadt a explicat joi care sunt motivele pentru care echipa nu poate să joace la Sibiu meciurile de pe teren propriu.

Teodor Birț atacă direct firma Constructii SA, cea care a câștigat licitația pentru modernizarea stadionului Municipal.
“Asigura pe toată lumea că primii care suferă că stadionul nu este cum artrebui să fie suntem noi, cei din echipă. Și suferim din toate punctele de vedere – atât că nu jucăm acasă, suntem de la începutul campionatului pe drumuri, până la faptul că nu avem suporterii lângă noi și nu în ultimul rând aspectul financiar pentru că meciurile jucate la târgu mureș înseamnă costuri suplimentare care nu sunt puține și totodată înseamnă lipsa veniturilor pe care cu siguranță dacă jucam acasă le aveam. Sunt convins că dacă aveam 6000 de locuri disponibile acasă era pline la meciurile naostre din Liga I. De aceea, noi suntem cei care suferim primii, alături de suporteri, noi suntem cei care ne-am dorit să jucăm acasă și am făcut tot ceeace a ținut de noi ca acest lucru să se întâmple. Din păcate în această ecuație sunt două părți care pot să influențeze într-o măsură mai mică sau mai mare desfășurarea lucrărilor – respectiv primăria Sibiu și acest constructor care a câștigat lucrarea.
Din ceea ce știu eu pot să vă asigur că din partea primăriei exitsă toată deschiderea. Sunt toți banii disponibili, s-au plătit toate facturile și s-a încercat tot timpul să se găsească soluții”, afirmă Birt.

Constructorul se eschivează
“Din păcate soluțiile nu s-au putut găsi din cauza faptului că apar tot felul de lucrări neprevăzute, se caută tot felul de soluții tehnice, în concluzie, în loc să curgă frumos această lucrare și să se ajungă să putem juca fotbal la Sibiu, au apărut tot felul de întârzieri. Acest constructor se prevalează de tot felul de aspecte și vine și spune că nu asigură garanția stadionului, că nu poate să folosească diferite materiale, lucruri care din punctul lui de vedere pot fi plauzibile, dar din punctul nostru de vedere nu, pentru că dacă ar fi fost un constructor care și-ar fi dorit să sprijine într-o mică măsură această echipă, trebuia să forțeze nota să găsească soluții bune. La banii care se plătesc de primărie eu cred că lucrurile astea se puteau face să fie funcționale” a mai spus Teodor Birț.

Noul termen: octombrie
“Această modernizare a stadionului se face și ar trebui să apreciem cu toții acest lucru, pentru că deschidere din partea primăiei există. Trebuie să fim conștienși că este o lucarre amplă care nu se face peste nopate. Trebuie să apreciem lucrurile bune, dorința de a reface acest stadion, de a-l aduce la standardele la care să putem juca meciuri de calitate, dar fred că pe undeva ar trebui mpulsionat constructorul să se grăbească . Eu am fost cel care a spus că vom juca acasă cu CFR și Steaua. Din păcate din cauza unei probleme pe care a ridicat-o constructorul nu s-a putut. Este vorba despre o lucrare suplimentară care costa extrem de mult și etse normal să nu se poată face așa cum doresc dânșii pentru că se investesc bani publici și atunci trebuie respectată legislația.
Au termen luna octombrie, să sperăm că vor reuși să îl termine până atunci, dar …”, a mai declarat președintele lui FC Hermannstadt.

Refuzați din nou de Gaz Metan
“Ieri am mai încercat varianta Mediaș. Nu se poate. Președintele Gazului refuză indiferent cone încearcă să ne ajute în acest demers. Ieri s-a dicutat despre programarea meciului cu FCSB. Trebuie să jucăm în nocturnă. Am treușit să gestionăm problema în sensul în care vom porni nocturna la Târgu Mureș”, a mai spus Birț.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Oare ce interese se ascund in spatele acestei tergiversari? Se doreste obtinerea de fonduri suplimentare asa cum, de regula, constructorii ne-au cam obisnuit? Ar trebui sa ne invatam minte si atunci cand stabilim un anume termen sa fixam si penalitati de intarziere pentru fiecare zi , dar asta presupune ca sa ai oameni capabili sa negocieze un astfel de contract, oameni care sa nu aibe si alte interese.