video - carmen iohannis la cibinfest - prima doamnă impresionată de atmosferă

Soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, a fost prezentă cu prietenii joi seara, în Piaţa Mare, la deschiderea ediției din acest an a CibinFest.

Plăcut impresionată de atmosferă, dar şi de berea bună de la acest festival cu specific bavarez, Carmen Iohannis a mărturisit că aici, la CibinFest îi place mai mult decât la orice alt festival al berii, chiar şi în Germania de ar avea loc. „Mă simt foarte bine aici. Este o atmosferă foate plăcută. Este un loc în care sibienii se simt foarte bine şi este foarte bine că se păstrează tradiţia şi spiritul german, bucuria recoltelor, toamna a sosit. Ne bucurăm şi pentru recolte şi pentru atmosfera şi sperăm să fie tot o atmosfera placută permanent in Sibiu”, a spus Carmen Iohannis.

Berea, o băutură preferată în familia preşedintelui
Carmen Iohannis nu a fost încă să vadă cum e la celebrul Oktoberfest din Landul Bavaria din Germania, dar este sigură că la Sibiu e cel mai bine. „Nu, încă nu am participat în Germania, Îmi place aici, la Sibiu. Sigur mă simt mai bine aici ca oriunde altundeva, dar poate o dată o să fac şi experienţa în Germania”, a declarat Carmen Iohannis. Întrebată dacă în familia Iohannis se bea bere, Carmen a răspuns jurnaliştilor: „Da, în familia Iohannis se bea bere cu plăcere”.

YouTube video

Klaus Iohannis şi-a dorit ca CibinFest să fie al doilea în lume, după Oktoberfest
Actualul preşedinte al României, fostul primar al Sibiului, Klaus Iohannis a ţinut să deschidă oficial CibinFest, ori de câte ori a putut. O dorinţă a lui Klaus Iohannis mai veche, exprimată încă din 2012, este ca CibinFest să ajungă al doilea eveniment din lume ca mărime, după Oktoberfest-ul german din Munchen.
CibinFest abia a început şi îşi aşteaptă oaspeţii, în cortul din Piaţa Mare, până duminică inclusiv.

Accesul în cortul de la CibinFest este gratuit. “Ediția din acest a CibinFEST se defășoară sub o formulă diferită – cu o perioadă mai scurtă și fără parcul de distracții extreme, dar păstrând atmosfera pentru care vizitatorii fideli revin an de an. Calendarul de evenimente din acest an al Sibiului nu a permis desfășurarea evenimentului în formula completă, de 11 zile, urmând ca de anul viitor să revenim la perioada tradițională. Cu această ocazie am decis să păstrăm anul acesta doar principalele elemente care definesc experiența CibinFEST – cortul, berea, muzica și târgul de toamnă”, au declarat organizatorii evenimentului.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. O fi simpatica dar mai lasati-o cu „prima doamna” e doar o simpla femeie care munceste , ii place jobul ei etc… !