Ecograf nou la Spitalul Județean Sibiu - Este cel mai performant din țară
Medicul Călin Cipăian prezintă noul ecograf al secției Medicală II

Începând din această lună, pacienții Secției Clinice Medicală II a SCJU Sibiu vor beneficia de investigații medicale complexe realizate cu un ecograf nou și performant. Ecograful de înaltă performanță Logiq S8 R4, cu modul de elastografie și ecografie cu substanță de contrast a fost achiziționat de spital, cu finanțare din sponsorizări și cofinanțare de la Consiliul Județean Sibiu.

Valoarea echipamentului este de 460.000 lei, dintre care 340.000 lei asigurați în urma unei sponsorizări din parte firmei S.C. Albis S.R.L și 120.000 lei asigurați de către Consiliul Județean Sibiu. Achiziția s-a realizat în urma unei licitații publice în SEAP, fiind furnizat de către firma Medist Imagining. Echipamentul multidisciplinar, staționar, de înaltă performanță, este conceput pentru examinări abdominale, examinări ale sistemului vascular, obstetrică-ginecologie, examinări urologie, părți moi etc.

Ecograf nou la Spitalul Județean Sibiu - Este cel mai performant din țară

„Ecograful aflat acum în dotarea secției clinice medicale II este un echipament performant care va aduce plus valoare atât personalului medical cât și pacienților, care sunt de fapt cei mai importanți beneficiari ai modernizării. Ne bucurăm că am putut, grație sponsorizării primite și susținerii Consiliului Județean, să achiziționăm aparatul și mulțumim firmei Albis pentru că a contribuit la procesul de dezvoltare a spitalului”, a precizat Ec. Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

„Ecografia cu agenți de contrast i.v. este o procedură ecografică modernă, indicată pentru explorarea pacienților de la care trebuie obținute informații asupra circulației din anumite organe, formațiuni tumorale. CEUS (contrast enhanced ultrasonography) permite o vizualizare mai bună a structurilor anatomice comparativ cu imaginea ecografică clasică. Constă din injectarea unei cantități foarte mici de substanță de contrast într-o venă periferică, de regulă vena cubitală. Cantitatea de substanță de contrast este de cca. 50-100 ori mai mică decât în cazul altor proceduri imagistice (CT sau RMN) ceea ce constituie un mare avantaj și confort pentru pacient. Examinarea este neinvazivă și se poate efectua imediat după examinarea ecografică clasică bidimensională. Practic este echipamentul pe care îl avem acum în dotare este unul de înaltă performanță și va contribui la creșterea calității serviciilor medicale din cadrul clinicii noastre. Mulțumim pentru această dotare sponsorului și Consiliului Județean Sibiu”, a explicat Conf. univ. dr. Remus Călin Cipăian, medicul șef al Secției Clinice Medicală II.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică