Poate că vă întrebați ce să faceți cu aparatele electrice și electrocasnice stricate? Le înlocuiți cu altele noi, dar cele vechi unde se aruncă? Nu se aruncă, pentru că materialele din care sunt făcute sunt poluante, ci se colectează și mai apoi se reciclează.Și nici măcar nu mai trebuie să vă bateți capul cu transportul lor, pentru că în Sibiu există o firmă care le ridică de la domiciliu, în mod gratuit. Și unde mai pui că primești și bani pentru ele!
Locuitorii județului Sibiu pot trimite spre reciclare aparatele electrice și electronice uzate prin intermediul organizatiei CCR Logistic Systems și al partenerului său din județul Sibiu, Marial Total Consult SRL.
Ai un aparat stricat? Trimite-l acum la reciclat!
Programează-te la numărul de telefon 0757.845.166 și solicită ridicare gratuită de la domiciliu.
Pe lângă faptul că nu vă costă nimic colectarea și transportul aparatelor electrice stricate, mai mult, primiți și bani pentru ele. Pentru obiectele mari cum ar fi mașină de spălat vase sau haine,frigider sau ladă frigorifică primiți 25 de lei. Pentru obiectele cu greutate de peste 20 de kilograme, cum sunt televizorul, aragazul, boilerul, xerox etc, veți primi din partea firmei o recompensă în valoare de 10 lei.
Soluții pentru firme sau instituții
Centrul de colectare deșeuri electrice ridică obiectele atât de la domiciliul persoanelor fizice cât și de la sediul persoanelor juridice. Persoanelor juridice sau instituțiilor li se va emite un proces verbal cu obiectele predate. Procesul verbal este necesar pentru scoaterea din gestiune a echipamentelor electrice casate, întreg proces de colectare, transport și manipulare fiind gratuit.
Campanii în județ
Centrul de colectare deșeuri electrice nu adună obiectele uzate sau stricate doar din municipiul Sibiu. În fiecare weekend o mașină de colectare merge într-o zonă a județului de unde ridică de la populație aparatele electrice și electrocasnice stricate. Campaniile se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, care anunță cu câteva zile înainte perioada de ridicare a deșeurilor.
Ce se întâmplă cu deșeurile preluate?
După preluarea de la domiciliu sau de la sediul firmei, deșeurile ajung în depozitul firmei de colectare unde sunt cântărite,inventariate și sortate pe categorii iar mai apoi trimise spre fabrica de reciclare.
De la începutul anului, Centrul din Sibiu a colectat peste 300 de tone de deșeuri electrice și electronice. Cantitățile sunt în creștere ceea ce înseamnă că sibienii se informează tot mai mult despre debarasarea corectă a deșeurile de echipamente electrice și electronice.
Asta cu plata ptr electronice era de acu 2 ani?Căci azi am dat 2 tv mari,2 tel.2 radiouri și nu am primit nici Mersi