un cuplu britanic bogat a extras sperma fiului mort pentru a avea un nepot moștenitor

O știre publicată de Mail on Sunday a trezit o dezbatere intensă în Marea Britanie, după ce o familie de englezi cu resurse financiare a decis să extragă și să congeleze spermă de la fiul lor decedat într-un accident de motocicletă. 

Cuplul vrea să aibă astfel un nepot, cu ajutorul unei sarcini surogat. Distruși după ce au aflat că fiul lor de 26 de ani a fost găsit mort într-un accident de motocicletă, părinții ajutați de un urolog au extras sperma fiului lor fără a avea în prealabil permisul acestuia ca donator. Potrivit legislației britanice,  acordul scris al donatorului trebuie depus la Autoritatea de Embriologie și Fertilizare Umană.

“Și-au pierdut fiul în circustanțe tragice. Erau disperați să aibă un moștenitor, un nepot. A fost un privilegiu să îi pot ajuta” s-a justificat medicul specialist în fertilitate. Doctorul David Smotrich a fost primul medic care a ajutat la fecundarea în vitro a unei perechi americane de același sex, în 1997. “Dar să produci un copil cu sperma unui mort este foarte ciudat. Am facut procedura de vreo cinci ori” a explicat doctorul ziarului britanic.

Bunica a fost cea care a specificat toate caracteristicile pe care trebuie să le aibă mama surogat și cu ajutprul unui ovul donat, s-a reușit minunea. La finalul sarcinii surogat, bunicii au fost prezenți la nașterea nepotului lor în 2015. După ce au fost numiți tutori legali ai nou născutului s-au întors în Marea Britanie, unde sunt primul caz de acest fel cunoscut până acum.

Fertilizarea in vitro (FIV) este o componentă a Reproducerii Umane Asistate Medical (RUAM), și reprezintă un proces prin care spermatozoidul bărbatului, fecundează ovulul femeii în laborator. Acolo se formează embrionul care este transferat în uterul mamei, în general la 72 ore de la concepție. Fertilizarea nu intervine în complexul genetic al copilului, astfel că între fătul creat in vitro și fătul procreat natural nu apar deosebiri ale dezvoltării. Atunci când toate celelalte metode de concepție nu mai pot fi aplicate, FIV este ultima soluție pentru femeia sterilă sau bărbatul steril. Punerea la punct și utilizarea acestui procedeu în tratarea infertilității la om a fost realizată de către medicul britanic sir Robert Geoffrey Edwards, permițând nașterea, la 25 iulie 1978, în clinica Bourn Hall din Londra, a primului copil conceput prin acest procedeu, Louise Joy Brown – sursa: Wikipedia

Ultima oră

Comentariul meu